50 en met pensioen? Zo doe je dat!

40 jaar en met pensioen

50 jaar en met pensioen?

Reizen, een beetje werken, maar vooral genieten! en af en toe een factuurtje sturen voor jouw bogs.

Wat is fijner dan vroeg met pensioen kunnen? Geld hebben en kunnen doen wat jij wil? Misschien wel een wereldreis maken of vrijwilligerswerk doen? Werk wat je leuk vindt. Ervaring opdoen in andere branches.

Maar hoe doe je dat nou vroeg met pensioen gaan?

Met een gewone baan gaat je dat waarschijnlijk niet lukken tenzij je 10.000 euro of meer per maand verdient en veel apart legt. Ga voor een onderneming, een eigen bedrijf, een eigen online magazine, een webshop of meerdere blogs/online websites.

Wij hebben gemerkt dat bloggen een lange-termijn strategie is. Jarenlang schrijven en je blog promoten, steeds meer bezoekers krijgen en er uiteindelijk een verdienmodel aanhangen. Denk dan aan affiliate marketing, cursussen verkopen en advertising, maar ook gesponsorde content. Mensen die betalen voor een advertorial op jouw blog en dat kan best oplopen mits je veel bezoekers hebt.

Het is steeds lastiger om er als influencer nog tussen te komen op de gram, maar als jij gewoon goed bent met Google, oftewel Organic verkeer. Gratis bezoekers via Google. Hier komt marketing en dus SEO bij kijken, Als jij 2 grote blogs hebt met 200.000/300.000 unieke bezoekers per maand zit je al op 600k unieke bezoekers per maand. Dat is alleen al een paar duizend euro (kan oplopen tot 10k per maand aan advertising), waar je eigenlijk weinig voor hoeft te doen. (Ga voor Mediavine of Adthrive, levert je veel meer op dan Adsense!). Mediavine accepteert ook goede Nederlandse websites. Je kan een team van schrijvers op je blogs/online magazines zetten en iemand voor de sales/marketing en jij kan lekker achterover leunen en de wereld rondreizen of andere leuke dingen doen. Je kan doen wat je wilt zolang er maar geld binnenkomt.

Nog een tip: begin een finance/money/entrepreneurship blog in het Engels. Finance is nu erg trending en vooral als vrouw zal je opvallen en veel in de media komen. Je moet wel geduld hebben en de eerste 3/4 jaar vooral werken en schrijven voor niks, maar als je eenmaal bekendheid hebt en bezoekers via Google krijgt gaat het balletje rollen.

Maar je kan ook door te beleggen in vastgoed bijvoorbeeld vroeg met pensioen. Het ligt er maar net aan wat je nodig hebt aan inkomsten per maand om met pensioen te kunnen.

Wil jij nou beleggen in vastgoed? Is dit jouw ding? Lees hier meer over. Ieder zijn ding!

Ben je nou helemaal overtuigd?

Hustle now, relax later:)

Ga voor die online onderneming en werk en hard aan!

Beeld: Unsplash

Previous articleHeb je een diploma nodig voor een eigen bedrijf?
Next articleEen webshop beginnen? Enkele tips.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here