Bloggen in het Engels. Doen zeggen wij!

bloggen in het engels

Bloggen in het Engels. Welkom op een blog vol met goede ideeën, informatie, tips en meer. Carrieretijd.nl, aangenaam!

Bloggen in het Engels. Is dat een goed idee? Waarom hoor ik jeugdzorgmedewerkers, leraren of zorgpersoneel daar nooit over? Mensen die in de problemen komen omdat ze niet voor een baas kunnen werken of omdat ze bijvoorbeeld slaap problemen hebben. Velen komen in de criminaliteit of uitkeringssituatie terecht en dit is helemaal niet nodig. Is er te weinig kennis van bloggen? Bloggen is een goede manier van passief inkomen en een manier om een living te maken in je eigen tijd, dus ook bijvoorbeeld als je een nachtmens werkt. Werk gewoon in de nacht aan je blog! Bloggen kan je overal doen als je maar een laptop en internet hebt. Je kan dus bloggen wanneer jij dat wil. Het enige wat je nodig hebt is een kleine investering voor je website, je marketing/promotie etc. Een goede SEO expert is wel handig.

We merken dat steeds meer Nederlandse personal/lifestyle bloggers ermee stoppen en overgaan op YouTube of Instagram. Denk dan aan Vera Camilla (die al jaren vlogt en actief is op Instagram), Nikkie Tutorials is een bekende vlogger wie ooit begon met een blog, maar nu een grote hype op YouTube is, maar ook fitbeauty.nl stopt ermee. Waarom begrijpen we niet. Ze heeft 50k bezoekers per maand (wat ongeveer 150.000 pageviews is) en ze kan dus alleen al 1500 euro verdienen met advertenties alleen..wel met een premium advertising netwerk zoals Mediavine, zonde dus om te stoppen!geld is geld toch? Maar plezier beleven aan het bloggen is natuurlijk ook fijn.

Serena Verbon en Cynthia Schultz bloggen nog wel, maar zijn ook actief op andere kanalen, zoals Instagram en YouTube. Je kan natuurlijk ook actief zijn op meer kanalen en naast je blog een Youtube kanaal hebben of actief zijn op TikTok.

Er vindt een verschuiving plaats van gesponsorde content op blogs naar gesponsorde content op social media zoals Instagram en TikTok. Dit maakt bloggen wat lastiger, maar niet onmogelijk en doordat er zoveel bloggers stoppen komt er ook weer plek vrij voor nieuwe opkomende bloggers.

Maar bloggen in het Nederlands is ook best lastig. Je zal nooit echt een heel groot publiek hebben (denk aan miljoenen bezoekers)al hoewel zijn er wel grote merken/blogs die al jaren bestaan, zoals manners.nl, nsmbl.nl, man-man.nl, manly en natuurlijk de grote bladen Elle, Cosmopolitan en Grazia. Deze websites hebben wel miljoenen bezoekers per maand en verdienen dus goed op verschillende manieren. Het is wel een feit dat je het meeste verdient met premium advertisers die zich richten op rijke landen zoals the USA, Canada, Australie etc. Als je dus in het Engels blogt en je richt op deze landen kan je veel meer verdienen met alleen advertising. Denk dan aan Mediavine, Monumentric of Adthrive. Met name de financiele/zakelijke blogs verdienen het beste. Commerciele en zakelijke blogs verdienen altijd meer dan entertainment blogs. Bloggen is meer een Amerikaans ding, maar he wij Nederlands kunnen het ook! Neem een goede tekstschrijver aan op Fiverr of Upwork als je Engels niet zo is (I know, maar je moet ergens beginnen).

Sommige advertisers hebben zelfs strenge eisen. Je word niet zomaar toegelaten. Je traffic/lezers op je blog moeten voor 50 % uit de USA komen. Met advertisers zoals Mediavine en Adthrive verdien je vanaf 10 dollar per 1000 pageviews. Sommige mensen verdienen veel meer dan dat. Lees hier meer. Het hangt af van je niche en je publiek. 30 dollar per 1000 pageviews met een finance blog? Goed mogelijk. Dit is veel meer dan bijvoorbeeld met Adsense, wat veel Nederlandse bloggers gebruiken. Veel bloggers kennen zelfs geen andere advertisers. Voor Nederland is een minder keuze aan advertisers die goed verdienen. Wat wel erg jammer is. Mediavine accepteert wel Nederlandse websites, want nu.nl en RTL gebruiken deze advertiser, maar je verdient wel minder met een Nederlands blog. Denk dan aan 5 tot 8 euro per 1000 pageviews. Dit kan alsnog erg oplopen met miljoenen pageviews per maand.

Bloggen kan je zelfs miljonair maken, maar dit gebeurt een enkeling en is echt niet zo makkelijk als de media en het web het doet klinken. Je kan miljoenen mensen bereiken als je blog in het Engels en met een miljoenen publiek verdien jij tienduizenden euro’s per maand met je blog. 1 miljoen pageviews per maand? Denk aan 20.000 dollar of meer. Dat is echt veel geld voor een online inkomen. Maar het is dus wel mogelijk.

Naast premium advertisers kan je dus ook verdienen met gesponsorde content (al wordt dit wat minder voor blogs, het gaat dan vooral om linkbuilding) en affiliate marketing. Een combinatie van alledrie is dus ook goed mogelijk en kan je duizenden euro’s per maand opleveren.

Enkele bloggers die miljonair zijn geworden door hun blog? Neil Patel, Perez Hilton, Joel Brown, Chiara Ferragni, Jessica Wang, Chriselle Lim, Aimee Song en ken jij de www.theshaderoom.com al? Een gossip/celebrity blog met miljoenen bezoekers. De eigenaresse is Angelica Angie Nwandu en ze is 3 miljoen waard en dat allemaal dankzij haar succesvolle Engelse blog vol of celebrity nieuws en gossips.

Blog dus in het Engels. Ga voor een gossip magazine of een finance/zakelijk blog/magazine. Maak er echt een concept van. Niet gewoon een persoonlijk blog. Neem een goede SEO expert aan, adverteer op social media en ga ervoor. Geduld hebben en je focussen op de juiste marketing.

Lees vooral ook iammandyb.com voor meer tips over bloggen en online geld verdienen (dan wel in het Engels).

Previous articleOntdek de uitdagende carrièremogelijkheden bij casino’s (META)
Next articleBloggen over bekende Nederlanders in 2024: BN’ers en reality tv sterren bijvoorbeeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here