Blogger worden in 2023. Nog wel doen?

blogger worden in 2023

Blogger worden in 2023. Heeft het nog wel zin?

Mijn meninG (Mandy): ja!

Maar ik denk dat het beter is om in het Engels te beginnen.

Het is nu nog best wel lastig om in het Nederlands ertussen te komen met een blog. Tenzij je misschien echt een goed idee hebt en bijvoorbeeld Insta of TikTok famous bent.

Met die fame kan je uiteraard wel een blog beginnen. Je hebt al de fans die graag jouw content lezen.

Maar begin je echt bij 0? Begin dan in het Engels

Iammandyb.com heeft nu al bijna evenveel bezoekers als lifeofanartist.nl en lifeofanartist.nl is bijna 3 jaar oud en iammandyb een half jaar oud. Dit zegt dus wel iets.

In het Engels bereik je de hele wereld, in het Nederlands bereik je alleen Nederland en Belgie. Een stuk minder mensen. Als ik alle shad geweten was ik gelijk met meerdere blogs in het Engels begonnen en niet in het Nederlands. Ook met advertenties verdien je minder met traffic uit Europe dan uit de US.

Enkele tips voor jouw Engelse blog:

1.KIes een goede domeinnaam

Kies een pakkende naam. Iets wat gelijk duidelijk maakt waar jouw blog over gaat. Bijvoorbeeld carrieretijd.nl is een duidelijke naam. Alles met betrekking tot Carriere maken, werk, ondernemen, beroepen, vermogens en meer.

Vaak zijn goede Engelse domeinnamen al weg en moet je die dus kopen. Maar wie weet heb je wat geluk. Artistheat.com was vrij, moneyhasit.com was vrij. Denk goed na en kom ergens mee. Wie weet heb je dus geluk!

2.Een goede tekstschrijver

Ik schrijf mijn teksten zelf maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet de beste schrijver. Wil je het echt goed doen? Zoek dan naar een goede allround Engelse tekschrijver of tekschrijfster die verstand heeft van het onderwerp. Schrijf je over fashion? Een fashion expert dus. Schrijf je over financiën? Een finance expert dus.

3. Vergeet de marketing niet

Niet alleen social media, maar ook SEO. SEO is alles wat je doet om goed gevonden te worden in Google. Hier komen veel dingen bij kijken en hier heb je waarschijnlijk hulp bij nodig. Tenzij je zelf een marketing genie bent.

Je kan hier zoeken voor een marketing genie, maar je kan ook een marketing bureau inschakelen.

Bloggen kost dus wel wat. Je moet een website laten maken, een tekstschrijver betalen, een logo laten maken, businesscards, aanm je marketing werken etc.

Een blog is gewoon een bedrijf.

Zie het dus ook als een bedrijf.

Vorig artikelAfgestudeerd en nu. Help!
Volgend artikelIk kan niet sparen, wat nu?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in