Carriere Max Verstappen. Hoe rijk is hij eigenlijk? Lees hier alles.

max verstappen

De Carriere van Max Verstappen en ook belangrijk: hoe rijk is hij eigenlijk?

Max Verstappen is een Nederlandse Formule 1-coureur die sinds zijn debuut in 2015 de motorsportwereld op zijn kop zet. Hij werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt, België en komt uit een racefamilie – zijn vader, Jos Verstappen, is een voormalig Formule 1-coureur en zijn moeder, Sophie Kumpen, is een voormalig kart-racer. Zijn vader is ook zijn mentor.

Verstappen begon op jonge leeftijd met karten en klom snel op in de rangen, waarbij hij talloze kampioenschappen won voordat hij overstapte naar éénzitters. In 2014 maakte hij zijn debuut in het Europees Formule 3-kampioenschap, waarbij hij als derde eindigde en indruk maakte met zijn ruwe talent en snelheid.

Het jaar daarop maakte Verstappen zijn Formule 1-debuut bij het Toro Rosso-team, waarmee hij op slechts 17-jarige leeftijd de jongste coureur in de geschiedenis van de sport werd. Hij maakte meteen indruk door als vierde te eindigen in zijn eerste race en punten te scoren in zeven van zijn eerste acht races. Hij bleef gedurende het seizoen indruk maken door tien keer in de top tien te finishen en zich te vestigen als een van de meest veelbelovende jonge coureurs in de sport.

In 2016 werd Verstappen gepromoveerd naar het senior Red Bull Racing-team, waar hij tot op heden is gebleven. Hij bewees meteen zijn waarde door zijn eerste race voor het team in Spanje te winnen en de jongste coureur ooit te worden die een Formule 1 Grand Prix won. Hij eindigde het seizoen als vierde in het coureurskampioenschap, voor zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo.

Sindsdien heeft Verstappen zich gevestigd als een van de topcoureurs in de sport, die regelmatig strijdt om overwinningen en podiumplaatsen. In 2019 behaalde hij zijn tweede overwinning in zijn carrière tijdens de Oostenrijkse Grand Prix en in 2020 won hij nog twee races en eindigde hij als derde in het coureurskampioenschap. Hij behield zijn sterke vorm in het seizoen 2021, waarin hij vijf races won en tweede werd in het kampioenschap achter Lewis Hamilton.

Naast zijn succes op de baan is Verstappen ook een van de meest populaire en markante coureurs in de sport geworden. Hij heeft een grote aanhang op sociale media en staat bekend om zijn charismatische persoonlijkheid en roekeloze rijstijl.

Max Verstappen is gewoon populair!

Het vermogen van Max Verstappen:

Het exacte vermogen van Max Verstappen is niet precies bekend, maar het wordt geschat op ongeveer 50 miljoen euro. Dit vermogen komt voornamelijk uit zijn salaris als Formule 1-coureur, sponsordeals en andere zakelijke activiteiten.

Het is bekend dat Verstappen een van de best betaalde coureurs in de sport is. Volgens Forbes heeft hij in 2020 een salaris van $20 miljoen verdiend bij het Red Bull Racing team, waarmee hij op de vijfde plaats stond in de lijst van best betaalde coureurs. Het is echter waarschijnlijk dat zijn salaris in de afgelopen jaren is gestegen, omdat hij sindsdien zijn prestaties heeft verbeterd en een meerderjarig contract heeft ondertekend met Red Bull Racing.

Naast zijn salaris verdient Verstappen ook aanzienlijke bedragen uit sponsordeals. Hij heeft sponsorcontracten met bedrijven als Red Bull, Jumbo, Exact en G-Star RAW. In 2019 werd zijn samenwerking met Red Bull Racing zelfs uitgebreid tot 2023, met een contractverlenging van meerdere jaren.

Verder heeft Verstappen ook geïnvesteerd in andere zakelijke activiteiten. Zo heeft hij een aandeel in de online sim racing competitie Team Redline en heeft hij geïnvesteerd in het e-sports bedrijf Lando Norris’ Quadrant.

Al met al heeft Max Verstappen een indrukwekkend vermogen opgebouwd dankzij zijn succesvolle carrière als Formule 1-coureur en zijn zakelijke ondernemingen.

Lees vooral onze andere artikelen over de vermogens van andere bekende Nederlanders.

En wil jij nou rijk worden met met beleggen? Is dat meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Previous articleSalaris vuilnisman 2024. Wat verdien je dan?
Next articleConducteur worden. Hoe dan? lees het hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here