Crypto blog beginnen, maar hoe dan?

begin een crypto blog

Crypto blog beginnen, hoe dan

Bloggen is nog altijd trending, maar “personal blogging” is een beetje uit. De blogs van nu gaan steeds meer over financiële vrijheid, geld, werk, ondernemen etc. We merken dat dit blog ook beter aanslaat in korte tijd (een half jaar pas) dan Life of an Artist. Geld trekt toch altijd meer mensen.

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in crypto en willen hierover lezen. Ben jij nou een crypto expert? Begin dan een blog hierover en help andere mensen hier geld mee te verdienen.

Crypto blog beginnen, maar hoe?

Je hebt eerst een goede domeinnaam nodig. Het beste is er om er 1tje te vinden met de naam crypto erin, maar die zijn vaak helaas wel al weg. Er staan ook goede domeinnamen te koop. Wil jij meer een allround finance blog? Dat kan natuurlijk ook. Dan ga je voor een finance/money naam en schrijf je over beleggen, investeren, sparen en crypto.

Dan, je hebt hosting nodig. Hosting is jouw plekje op het internet. In onze shop zie je een goede hosting provider. Je hebt ook een SEO expert nodig. Iemand die ervoor zorgt dat jouw website gevonden wordt in Google en ervoor zorgt dat jouw content rankt. De meeste bezoekers komen via Google. Je kan uiteraard ook social media aanmaken en ook zorgen dat er bezoekers via Instagram, Facebook en Twitter komen. Maar als jij geen bekende celebrity bent zal dit niet zoveel zijn in het begin. Je kan natuurlijk wel (betaald) adverteren op social media en zo meer likes en volgers krijgen.

Hoe kun je geld verdienen met een crypto/money blog?

Er zijn verschillende manieren om een inkomen te genereren met een blog. Wanneer je creatief bent zijn deze manieren in principe zelf eindeloos. Wanneer je eenmaal bezoekers hebt kan je geld gaan verdienen. Een mooi begin is 10.000 unieke bezoekers per maand.

1.Affiliate marketing

Eén van de manieren om geld te verdienen met een blog is door gebruik te maken van affiliate marketing. Affiliate marketing is simpel gezegd een vorm van marketing waarbij je unieke links naar een product promoot. Wanneer er wordt gekocht via jouw unieke link ontvang jij een bepaald percentage van het aankoopbedrag.

Gekeken naar crypto kun je bijvoorbeeld affiliate linkjes van bepaalde exchanges promoten. Wanneer iemand zich dan aanmeldt via jouw link ontvang jij bijvoorbeeld €10 om te besteden in de exchange, of iets dergelijks.

Wij raden producten aan in onze shop en als iemand wat koopt dan krijgen wij een percentage. Wij raden ook een crypto cursus aan. Zo kan jij dat ook doen op jou blog. Affiliate marketing is een lange termijn proces en zal je niet meteen rijk maken. Maar een extraatje per maand is ook leuk toch? Maar na 5 jaar hard werken is het mogelijk om hier een fulltime business van te maken.

2.Eigen producten verkopen

Ook kun je natuurlijk je eigen producten gaan verkopen. Je kan zelf cursussen maken en deze verkopen. Of bijvoorbeeld een e-book met informatie over crypto. Wees creatief!

3.Coaching

Ben jij een crypto-expert? Dan kan je 1-op-1coaching aanbieden. Wees creatief en zorg dat je je lezers wat te bieden hebt in een coaching sessie.

4.Advertenties

Uiteraard kan je ook verdienen met advertenties, maar dit is geen vetpot. Tenzij jouw blog al groot is en gelijk tienduizenden bezoekers per maand trekt. Je kan een fulltime inkomen met alleen advertising verdienen bij ongeveer 200.000/300.000 unieke bezoekers per maand, maar dit hangt af van het soort niche blog je hebt en de soort advertiser. Onthoudt wel zoveel bezoekers heb je niet in een jaartje bij elkaar. Dit kan jaren de tijd kosten. Je kan vanaf 10.000 bezoekers het beste gaan voor Ezoic. Deze advertiser betaalt meer dan Adsense.

Er zijn dus verschillende manieren om geld te verdienen met jouw crypto blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here