De 4 rijkste vrouwen ter wereld. Wieowie?

rijkste vrouwen ter wereld

De rijkste vrouwen van de wereld. Benieuwd?

Wat doen deze vrouwen voor de kost? Het gaat normaal altijd over de rijkste mannen, maar wie zijn nou die vrouwen?

1.Françoise Bettencourt Meyers

Deze vrouw is de enige dochter van de Franse L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt. Haar moeder overleed in 2017, waarna ze onder meer 26 procent van alle L’Oréal-aandelen erfde. Ze heeft een vermogen van bijna 70 miljard dollar. Françoise Bettencourt Meyers is voorzitter van de filantropische Bettencourt Schueller Foundation. Ook schreef ze een boek over Griekse goden en een boek vol bijbelkritieken.

2.Alice Walton

Alice Walton is de dochter en erfgename van Walmart-oprichter Sam Walton. In september 2016 bezat ze meer dan 11 miljard dollar aan Walmart-aandelen. Inmiddels wordt haar vermogen geschat op ongeveer 60 miljard.

3.MacKenzie Scott (ex Jeff Bezos)

MacKenzie Scott is een bekende vrouw en was van 1993 tot 2019 getrouwd met Amazon-CEO Jeff Bezos, tegenwoordig ’s werelds rijkste man. Ze is een gevierd schrijfster en was als accountant een van de eerste werknemers van Amazon. Maar pas sinds de scheiding behoort MacKenzie Scott tot de rijkste vrouwen ter wereld. De scheiding kostte Jeff Bezos 38 miljard dollar. Het totaalvermogen van MacKenzie Scott wordt nu geschat op bijna 60 miljard dollar. Wat een geld!

4. Julia Flesher Koch

De jongste in de top 5 rijkste vrouwen ter wereld is Julia Flesher Koch. Ze is de weduwe van zakenmagnaat David Koch, die in augustus 2019 overleed. Ze erfde miljarden en inmiddels heeft ze een vermogen van ook bijna 60 miljard dollar. Veel geld daarvan geeft ze via verschillende filantropische initiatieven weg aan goede doelen.

De rijkste vrouwen ter wereld? Deze dus! Wat een geld!

Bron: Manners, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here