De beroepen voor 2022: hier zit je sowieso goed

beroepen voor 2021

De beroepen voor 2022. Het is bijna zover. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Het zijn moeilijke tijden. Het lijkt soms wel onwerkelijk wat er momenteel gaande is in de wereld door corona. En alweer een lockdown. Same an one year ago.

Maar we geven niet op! Het is wel verstandig goede keuzes te maken en voor een beroep te gaan waar ook echt werk in is momenteel en in de toekomst. Zit jij momenteel zonder werk? Laat je dan omscholen. Sta jij binnekort voor een studiekeuze? Kies dan voor onderstaande branches. Dit zorgt ervoor dat je altijd zeker bent van werk.

Wij hebben 4 beroepen voor jullie op een rijtje gezet:

1.De zorg

Al voor de coronacrisis was er sprake van tekorten in de zorg. In de zorg is gewoon altijd werk te vinden. Nu meer dan ooit. Niet alleen voor verpleegkundigen, maar ook als begeleiders en gedragsdeskundigen. Er zijn ontzettend veel zorg bedrijven en instellingen. Je kan voor een baan in loondienst gaan, maar je kan ook als ZZP’er in de zorg aan de slag. Is ZZP’er iets voor jou? Lees dit dan eens.

2.Het onderwijs

Er is al jaren sprake van een tekort aan leraren in het onderwijs, vooral in de Randstad. Grijp dus jouw kans en laat je omscholen tot leraar. Kijk naar welke vak je leuk vindt, maar ook naar waar vraag naar is. Leraar zijn is gewoon een leuk beroep!

3.De ICT

In de ICT zit je ook altijd goed. Al sinds halverwege 2017 is er grote vraag naar ICT-professionals. Niet alleen bij ICT-bedrijven, maar ook bijvoorbeeld bij banken, de overheid en online winkels is er sprake van een groot tekort aan goede ICT mensen. Is de ICT wat voor jou? Grijp dan je kans!

4.De techniek

En natuurlijk in de techniek zit je ook altijd goed. Er is nog steeds veel vraag naar goed opgeleide vakmensen in de techniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specialisten op het gebied van bouw en installatie.

De beroepen voor 2022? 1 van bovenstaande dus! Weet jij het dus even niet meer? Laat je dan omscholen en ga voor 1 van bovenstaande sectoren. Het komt allemaal weer goed!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here