De influencer wereld. Zullen jongeren minder gaan studeren in de toekomst?

tips freelancer

Een belangrijke vraag voor de toekomst, maar we lezen deze nog nergens terug in belangrijke bladen..

Veel jongeren verdienen geld met Instagram, met YouTube of met TikTok. Of met bloggen uiteraard. Vergeet bloggen niet. Bloggen is ook zeker een manier van influencen en inkomen. Als is het wel iets minder populair tegenwoordig, maar daardoor ontstaan er ook weer kansen voor opkomende bloggers.

Tip van ons: begin niet een blog over jezelf, maar maak er een concept of merk van. Begin een lifestyle magazine voor een bepaalde doelgroep. Schrijf over populaire onderwerpen, en schrijf product reviews.

Jongeren willen allemaal influencer worden tegenwoordig, het is gewoon een fijne manier van geld verdienen vanuit huis en geeft je veel vrijheid.

Wat is een influencer eigenlijk?

Een influencer is iemand die invloed uitoefent op het gedrag, de mening of de aankoopbeslissingen van anderen, meestal via sociale media of andere online platforms. Deze personen hebben vaak een aanzienlijk aantal volgers en worden beschouwd als experts, trendsetters of autoriteiten op specifieke gebieden, zoals mode, beauty, fitness, reizen, technologie, enzovoort.

Influencers kunnen hun publiek bereiken via verschillende kanalen, zoals Instagram, YouTube, TikTok, blogs en podcasts. Ze delen vaak content zoals foto’s, video’s, reviews, en aanbevelingen. Bedrijven maken vaak gebruik van influencers om hun producten of diensten te promoten, omdat de aanbevelingen van influencers als geloofwaardig worden beschouwd en een groot bereik hebben onder hun volgers.

Het succes van een influencer hangt vaak af van de mate van betrokkenheid bij hun publiek, de kwaliteit van de content die ze delen en hun vermogen om authentiek en relevant te blijven in hun niche.

Zullen jongeren minder gaan studeren in de toekomst?

Er zijn nu veel online mogelijkheden. Jongeren zitten met name op TikTok, maar ook op YouTube en Instagram. Ook zijn er veel bloggers. In Nederland zijn er inmiddels wel veel gestopt, maar internationaal zijn er genoeg mensen die van bloggen hun werk hebben gemaakt. Denk dan aan Joel Brown met addicted2success.com, denk aan theshaderoom.com en denk aan andere populaire bloggers als Chiara Ferragni

Onze tip: bloggen en influencen kan je zeker geld opleveren en een leuke carriere zijn, maar vol toch wel een studie en zorg dat je iets achter de hand hebt. Mocht het ineens over zijn met je influencer Carriere, dan heb je iets om op terug te vallen. Vandaar dat we ook de studie helpende volgen en waarschijnlijk daarna doorgaan met sociaal werker/work. Denk vooruit, denk aan de toekomst.

In de zorg is bijvoorbeeld altijd werk te vinden.

Influencer wereld 2024: wat denken jullie?

Zal dit zorgen voor minder studerende jongeren?

Previous articleIk kan niet sparen in 2024, wat nu?
Next articleOpzoek naar een baan in 2024. DIt moet je weten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here