Een carrière als influencer. Wel zo slim?

carriere als influencer

Een Carriere als influencer. Nu helemaal trending..maar is het wel zo slim? Om je hier helemaal op te focussen?

Is het niet beter om iets achter de hand te hebben? Zoals een goed diploma?

Wij willen jongeren graag helpen de juiste keuzes te maken. Veel jongeren willen nu graag influencer worden, populair worden op Instagram of met Youtube. Maar wat als deze platformen minder populair worden? Wat als een ander kanaal het overneemt en de hype van Youtube en Instagram over is?

Het is een goed idee om ook een opleiding te volgen. Dan kan je altijd terug vallen op je papiertje. Voor jongeren van nu: verdiep je dus ook in een opleiding en iets waar je op kan terugvallen. Het kan namelijk ineens gedaan zijn met Instagram, Youtube of Tiktok. Zo is het namelijk ook gegaan met het platform Tumblr. Sommige mensen waren hier erg populair op..

Daarnaast klinkt het wel ideaal geld verdienen met jouw social media. Maar er zitten ook wel nadelen aan. Er gaat een hoop tijd inzetten. Je bent veel bezig met likes krijgen en andere mensen volgen. Krijg je een keer minder likes dan kan je hier erg mee zitten en het kan je zelfs depressed maken. Het draait nou eenmaal allemaal om likes en views (op Youtube dan) krijgen. Hoe meer likes en engagement of views hoe meer geld jij kan verdienen met je social media kanalen.

Maar dit geld eigenlijk ook wel voor bloggen. Het draait eigenlijk allemaal om het aantal bezoekers dat je krijgt. Hoe meer bezoekers hoe beter en hoe meer geld je kan verdienen. Vallen deze bezoekers weg, dan valt ook je inkomstenbron weg.

Maar bij bloggen heb je gelukkig wel het voordeel dat als je goed bent in SEO artikelen schrijven en voor Google schrijft er altijd wel bezoekers komen via Google en andere search engines. Maar ook naast bloggen is het belangrijk om toch ook een diploma te hebben. You never know what can happen en het is altijd goed om iets achter de hand te hebben.

Dus heb je nog geen idee wat je wil gaan studeren dit jaar? Neem dan een kijkje bij onze andere artikelen en get inspired! Misschien is de zorg wel wat voor jou of misschien wil jij iets met marketing doen en online marketeer worden. Daar is altijd veel vraag naar. Lees hier meer. Of misschien wil jij graag een manager worden in een bedrijf. Lees dit dan eens. Oriënteer je, ga naar open dagen van scholen en kies de juiste studie.

Wil jij liever toch niet studeren en gelijk voor jezelf beginnen? Bekijk deze artikelen (entrepreneurship) dan eens en wordt ondernemer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here