Een carriere bij een tijdschrift. Hoe krijg je dat voor elkaar?

carriere bij tijdschrift

Een carrière bij een tijdschrift. Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Wat moet je hier voor doen?

Is er nog wel een toekomst voor tijdschriften eigenlijk?. Ik denk dat er uiteindelijk veel uitgevers failliet gaan binnen nu en 15 jaar en alles online gaat. Jongeren kopen geen tijdschrift meer in de winkel. Dus misschien is een journalistieke opleiding helemaal niet zo,n goed idee. UIteraard kan je wel bij online bladen zoals bijvoorbeeld deze werken, maar ook door AI gaat het werk hierin beperkter zijn.

Er is nog wel wat hoop, maar ik zou zeggen ga voor de zorg en haal je diploma begeleider, social work, helpende of verzorgende ig. Altijd werk in te vinden en nog leuk en afwisselend leuk.

Toch graag bij een tijdschrift werken?.

Om te beginnen volg een geschikte opleiding. Bijvoorbeeld een media opleiding of journalistieke opleiding. Maar je kan ook denken aan een communicatie opleiding.

Zorg dat je tijdens je studie relevante werkervaring opdoet of misschien relevante vrijwilligerswerk doet. Bouw je CV.

Naast een goede opleiding, een relevante bijbaan is een blog beginnen ook een goed idee. Hierop kan je oefenen met schrijven en op een doelgroep leren in te spelen, maar ook om te leren communiceren met PR-bureaus en een redactieplanning te maken. Een blog is echt een online visitekaartje van wat jij kan, maar ook wat je wíl. Zou je graag bij een modeblad willen werken? Dan is het een logische keuze om je blog ook op fashion te richten. Ben je juist meer geïnteresseerd in het schrijven van human interest-verhalen? Dan zou je blog zich ook moeten richten op interviews en artikelen met een psychologische insteek. Let niet alleen op je schrijfskills, maar ook op de design van je blog. Zorg voor een origineel design/thema. Zorg ervoor dat je opvalt met je blog.

Ga netwerken! Ga naar events, zorg dat je een visitekaartje hebt van jouw blog en deel deze uit. Niet alleen mede-bloggers kan je vinden op dergelijke evenementen, maar ook redacteuren van (misschien wel) jouw favoriete tijdschrift.

Zorg ook dat je aanwezig bent op social media. Ook via social media kan je jouw droombaan vinden.

Een tip: durf meer en doe meer!
Er zijn veel meiden die dolgraag voor een tijdschrift zouden willen werken. Je kan jezelf onderscheiden door meer te durven én te doen. Laat jezelf zien en laat zien wat jij kan!

Benieuwd waar je nog meer kan zoeken naar een geschikte baan bij een blad? Bekijk dit artikel dan eens.

Carriere bij een tijdschrift? You got this and can do this!

WIl jij nou graag je eigen blad online beginnen? Ben jij het ondernemende type? Je hebt een domeinnaam en hosting nodig. Bekijk deze eens. Goed en betaalbaar.

Previous articleFinanciele blogs zijn trending in 2024.Iets voor jou?
Next articleCarriere in de modebranche. Hoe krijg je die? Lees gauw verder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here