Een toekomst zonder financiële zorgen, maar hoe?

financiele onafhankelijkheid

Een toekomst zonder financiële zorgen. Dat willen we graag allemaal. Maar hoe bereik je dat nou?

Tegenwoordig draait het bij veel mensen om geld. Zeker sinds de corona crisis draait het bij veel mensen om geld. Veel zaken zijn failiet gegaan of hebben grote schulden.

Hoe kom je hier nou ooit nog uit?

Financieel vrij zijn is wat veel mensen willen. 5000 euro per maand aan passieve inkomsten en doen wat je wilt. Een droom voor veel mensen. 5000 euro? met 2000 euro ben je dat eigenlijk al en kan je een luxe leven leiden in landen als Thailand en Bali en de wereld rondreizen.

Wat te doen om financieel zorgeloos te worden?

1.Sparen en beleggen

Van geld sparen wordt je niet rijker. Van geld beleggen kan je een passief inkomen krijgen. Maar uiteraard horen hier ook riscio’s bij. De FIRE beweging is steeds meer een trend. FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early (financieel onafhankelijk en vroeg met pensioen) en is gericht op het beleggen en sparen van je geld zodat je uiteindelijk vervroegd met pensioen kan.

Hiermee bereik je dus financiele onafhankelijkheid en dat is erg populair tegenwoordig. Wist jij al dat door online te ondernemen door middel van blogs je ook financiele onafhankelijkheid kan bereiken? Als je en goedlopend blog hebt met 500k bezoekers dan verdien je al duizenden euro’s aan alleen advertising. Hier kan nog gesponsorde content bijkomen oftewel advertorials. Maar door bijvoorbeeld een webshop als side hustle kan je ook financieel onafhankelijk worden. Begin klein, maar denk groot. Denk aan de future!

Bovenstaande klinkt misschien als een sprookje en is het wel echt haalbaar?

Hoe snel je financiële onafhankelijkheid bereikt, hangt af van hoe hard je spaart en hoeveel je kunt beleggen en wat je dus aan SIDE hustles doet. Zo kunnen sommige mensen met pensioen op hun 50ste en andere aanhangers al op hun 35ste of 40ste. Het is mogelijk met de juiste mindset.

Ben jij al klaar om financieel zorgeloos te zijn in de toekomst?

Begin met sparen, beleggen, investeren en ondernemen. Over ondernemen, lees je hier meer.

Succes!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here