FIRE worden. De nieuwe trend in 2021. Lees hier meer.

fire worden 2021

FIRE worden in 2021. Je hoort het steeds vaker voorbij komen. Als je financieel onafhankelijk wil zijn, moet je het wel kennen en ergens hebben gelezen. FIRE staat voor Financially Independent, Retire Early en is overgewaaid uit Amerika. Er zijn nu veel websites op het web die zich focussen op financial freedom. Denk aan Fire For Women, de website van Puck Landewe. Lees er hier meer over. Erg populair en een groot succes.

Financieel onafhankelijk zijn…WIE WIL DAT NOU NIET?

Om te beginnen, wat is FIRE nou precies?

Financiële onafhankelijkheid, in welke vorm dan ook, vormt de basisgedachte van FIRE. De F en de I staan niet voor niets voor Financially Independent. De ‘RE’ staat voor Retire Early: vervroegd met pensioen dus.

Hoe je dit bereikt kan op meerdere manieren. Het kan door veel te sparen, maar ook door veel te beleggen of door bijvoorbeeld te bloggen! He, bloggen is dus ook een manier;) Lees hier meer over geld verdienen met bloggen. Het gaat bij FIRE vooral om keuzevrijheid: minder kunnen werken in plaats van niet meer hoeven werken, dus.

Hoe is Fire eigenlijk ontstaan?

In 2007 verscheen het boek “The 4-Hour Workweek” van Tim Ferris. Dat boek zette mensen aan het denken over vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Vooral bij millennials raakte het boek een gevoelige snaar. De afgelopen tien jaar won de beweging zowel in Amerika als daarbuiten – en dus ook in Nederland – in rap tempo terrein. Zeker nu steeds meer finance influencers en bloggers over FIRE gaan schrijven. Het is de trend van nu: praten over geld en over geld sparen, beleggen, investeren en meer. Wil jij meer financiële blogs bekijken? Lees dit dan eens. Finance blogging is trending. Onze tip: begin er 1 in het Engels. Wat dacht je van www.financechick.com? Ja je moet hem wel kopen..Bloggen is ook wel een beetje investeren in jouw toekomst. Is jouw Engels niet goed? Huur dan Engelse tekstschrijvers in. Dat kan hier. De site voor alles eigenlijk wat je nodig hebt voor een succesvol online blog/business. Bedenk de topics en laat een goede Engelse tekstschrijver het schrijven.

Hoeveel geld heb je nodig om financieel onafhankelijk te zijn?

Dat bedrag is voor iedereen anders. De 1 kan met met minder leven dan de ander. De 1 kan van 2000 euro per maand rondkomen en dus al FIRE bij 2000 euro aan passieve inkomsten. De ander heeft 5000 euro nodig. Het hangt helemaal af van jouw levenspatroon en jouw vaste lasten.

FIRE worden in 2021: iets voor jou? ben jij hier al druk mee bezig?Wij in ieder geval wel met 5 blogs inmiddels. Passief inkomen over 10 jaar. Dat zou fijn zijn. Maar het kan ook door bedragen te beleggen in bijvoorbeeld vastgoed. Dit doen ook veel mensen. Lees hier meer over op Fire For Women. Uiteraard is het niet alleen voor vrouwen;) Maar vrouwen zijn er wel steeds meer mee bezig en dat is goed: womenpower! Ook financiele onafhankelijkheid voor vrouwen.

Fire worden in 2021? Of beter gezegd Fire worden in de toekomst? Yes, ga ervoor!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here