Geld verdienen met bloggen in 2022. Hoe dan?

geld verdienen bloggen 2021

Geld verdienen met bloggen in 2022.

Het is de trend van nu: financial freedom! Reizen en werken. Geld online verdienen door te bloggen of door middel van andere freelance jobs.

En dat kan. Door te beleggen, door veel te sparen, door te investeren en door bijvoorbeeld te bloggen.

Jaren later kan je hier veel profijt van hebben. Als je blog eenmaal goed scoort in Google en veel bezoekers heeft (denk dan aan minstens 10.000 of meer) dan kan je hier zeker een mooi inkomen mee verdienen (zelfs een fulltime inkomen, like what?) Are you ready for it?

Maar wat zijn dan die manieren om geld te verdienen met een blog en hoe begin je er zelf 1?

Hier enkele manieren om geld te verdienen met jouw blog.

1. Geld verdienen met bloggen via Google Adsense

Google Adsense is een interessante manier om geld te verdienen op je blog.Je hoeft er weinig voor te doen. Het is passief inkomen en loopt dus ook door als je slaapt. Het gaat er uiteindelijk om, om zoveel mogelijk bezoekers op je blog te krijgen. Hoe meer bezoekers hoe beter en hoe meer inkomsten voor jou.

Wat je hiermee verdient hangt af van het onderwerp van jouw blog. Gaat jouw blog bijvoorbeeld over het kopen van een huis, dan weergeeft Google een advertentie van een huizenwebsite. Een klik op die advertentie kan heel veel geld waard zijn omdat er gewoonweg veel geld in die markt zit. Dit is belangrijk om over na te denken bij het kiezen van jouw niche/onderwerp voor jouw blog. Een finance/money blog levert dus meer op. Dat zien we ook aan deze site. Deze site levert meer op met Google Adsense (ongeveer 6 euro per 1000 pageviews) dan bijvoorbeeld Life of an Artist per 1000 bezoeker (ongeveer 3 euro per 1000 pageviews).

Als gemiddelde opbrengst kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je per 1000 bezoekers op je blog, zo rond de 3 euro verdient. Dat lijkt misschien niet veel. Maar mocht jouw blog goed gaan en tienduizenden bezoekers opleveren dan kan dit aardig oplopen. Er zijn ook nog andere advertisers zoals bijvoorbeeld Ezoic en Mediavine. Deze leveren meer op, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Voor Mediavine moet je namelijk 60.000 pageviews hebben per maand om toegelaten te worden. Dit kost dus tijd, maar kan je wel echt belonen. Veel bloggers verdienen rond de 15 euro per 1000 views bij Mediavine. Heb jij dus 100.000 bezoekers dan verdien jij al 1500 euro alleen met advertising.

Adsense is dus geen vetpot, maar kan aardig oplopen mocht je veel bezoekers hebben. Je kan bijvoorbeeld ook meerdere blogs beginnen in verschillende niches en zo bij elkaar een fullltime inkomen verdienen. Heb jij bijvoorbeeld 4 websites met elk meer dan 100.000 bezoekers dan zit je zo al op de 4000 euro alleen al met Adsense. Klinkt goed toch?

2. Geld verdienen met affiliate marketing op je blog

Affiliate marketing. Misschien wel eens van gehoord, maar misschien ook niet. Het is de manier om geld te verdienen met jouw blog.

Affiliate marketing houdt in dat jij een lezer van je blog, tipt over een product of dienst. Wanneer die lezer het product of de dienst vervolgens koopt, krijg jij daar een commissie (geld) voor. Je promoot dus iemand anders zijn product en verdient daar geld mee. Dit kan zijn kleding, maar ook bijvoorbeeld boeken, digitale producten/cursussen of make-up producten. Promoot iets wat past bij je blog. Wil jij nou beginnen met affiliate marketing? Bekijk dan deze cursus eens. De cursus van Jacko Meijaard. Deze staat goed aangeschreven en is niet te duur. Het leert je alles wat je moet weten. Van een website opzetten, tot content schrijven en uiteraard het verdienmodel: affiliate marketing

3. Geld verdienen door te bloggen voor bedrijven

Bloggen voor andere bedrijven. Met een blog op de website kan een bedrijf namelijk beter zichtbaar worden in Google en meer bezoekers krijgen en dus meer klanten krijgen. Ook krijgen ze meer binding met die bezoekers en ogen ze meer als experts wanneer er op de website blogs te vinden zijn over relevante onderwerpen.

Wordt een professionele blogger en biedt jouw dienst aan via jouw blog. Veel bedrijven zijn op zoek naar goede bloggers. Dus zoek rond, kijk op LinkedIn of stuur open sollicitaties. Op zoek naar een SEO blogger voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Allround Writer (0.08 cent per woord, maar wel kwaliteit en SEO gericht).

4.Last but not least: gesponsorde content

Zodra jij een behoorlijk aantal bezoekers hebt (denk dan al gauw aan 10.000 unieke bezoekers). Het liefst natuurlijk meer. Maar zodra jij dit hebt wordt je benaderd door bedrijven die een post op jouw site willen plaatsen. Vaak met een link naar het bedrijf. Dit zijn gesponsorde artikelen en kunnen je behoorlijk wat opleveren per maand. Hoe meer bezoekers jij hebt hoe meer je per artikel kunt vragen. Bij 100.000 of meer bezoekers kan je al gauw 1000 euro vragen voor een post.

Geld verdienen met een blog in 2022? Ow hell yeah! Bloggen is big business. Begin wel een blog over populaire onderwerpen waarna gezocht wordt in Google. Tenzij jij een celebrity bent met bijvoorbeeld veel volgers op de gram. Maar persoonlijke blogs zijn toch wel een beetje uit en worden minder gelezen dan bijvoorbeeld blogs over money, finance, ondernemen etc.

Ga je voor een eigen blog, dan is dit wel iets waar je op een langere termijn aan moet werken. Kies je ervoor om te bloggen voor bedrijven, dan betalen ze je gelijk. Je kan het ook combineren en zo een fulltime inkomen per maand verdienen. Bloggen voor je eigen blog en bloggen voor bedrijven: best of both worlds en dubbel inkomen.

Hoe dan ook: opzoek naar financial freedom op de langere termijn? Begin dan nu met bloggen en volg de stappen in onze shop.

Bron: Life of an Artist, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here