Geld verdienen met websites in 2024. Alle mogelijkheden.

geld verdienen met websites

Geld verdienen met websites in 2024. Hoe doe je dat nou?

Wat is de beste manier?

Jij bent een online ondernemer en hebt een goed idee, maar bent nog op zoek naar mogelijkheden voor inkomsten.

Hier zijn enkele manieren voor online verdienen:

1.Geld verdienen via Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een goede manier, maar niet makkelijk. Dit kan veel tijd kosten en hier heb je ook veel bezoekers voor nodig. Onderschat het zeker niet. Jack Meijaard is er misschien rijk van geworden, maar het is zeker niet makkelijk en kost jaren de tijd.

Bij affiliate marketing ontvangt de publisher (de eigenaar van de website, wij dus bijvoorbeeld) een vergoeding wanneer er een dienst of product via de publisher is verkocht. Het gaat hier dus om een commissie per verkocht product een pay per sale model dus. Wanneer jij op een link via ons klikt en vervolgens wat koop, verdienen wij hier wat aan. Er zijn online ondernemers zoals Jacko Meijaard die hiermee 10k per maand verdient. Hij heeft wel 25+ websites. en vergeet niet: hij is al 10 jaar bezig.

Er zijn verschillende affiliate netwerken die je kan gebruiken.

Affiliate Netwerken die je kan gebruiken

  • Tradetracker is een Nederlands affiliate netwerk dat zich richt op unieke (eerlijke) tracking functionaliteiten die zowel publisher als advertiser ondersteunen.
  • AWIN (voorheen Zanox) is een grote internationale partij met veel grote bedrijven als adverteerder.
  • Daisycon heeft als affiliate netwerk goede tools en plugins ter ondersteuning van publishers.
  • Paypro is een Nederlands affiliate netwerk gericht op eBooks en digitale cursussen.

2. Geld verdienen met advertenties

Google is het grootste online advertentie bedrijf ter wereld en heeft ook voor website eigenaren een dienst om advertenties te tonen, dit is Google Adsense. Via Adsense kunnen publishers advertenties op de website plaatsen en hier vervolgens mee verdienen door views/clicks en performance.

Hoeveel kan je dan verdienen met Adsense en Banners?

Dit ligt natuurlijk aan veel zaken, allereerst waar jouw website over gaat. Gaat jouw website over money/finance dan verdien je veel meer per view in verhouding tot een website over bijvoorbeeld artiesten nieuws (denk aan Life of an Artist). Bepaalde onderwerpen leveren gewoon meer op.

Google Adsense is echt geen vetpot, maar meestal een leuke bijverdienste. Er zijn andere premium advertising netwerken voor de grotere websites.Probeer Mediavine eens! Lees hier meer daarover. Als jij echt veel bezoekers hebt. Lees:100k unieke bezoekers dan kan je goed verdienen met premium advertisers zoals Mediavine en Adthrive, maar er zijn er meerdere. Sommige zijn ook geschikt voor Nederlandse blogs, maar vaak verdien je met een blog gericht op de USA wel meer per 1000 pageviews. Mediavine en Adtthrive zijn goed en leuk, maar zijn erg lastig om tot toegelaten te worden. Je kan hiervoor beter een Engels blog hebben.

3.Advertorials

Als jij een website hebt met veel bezoekers (lees meer dan 10k per maand) dan krijg je aanvragen voor gesponsorde berichten. Mensen die willen adverteren op jouw website en onder de aandacht van jouw lezers willen komen. Vaak gaat dit samen met een linkje in het Artikel, oftewel een SEO-post. Hier kan je ook veel geld mee verdienen. Veel mensen zeggen dat het slecht voor je site is, maar het hangt er vanaf wat voor bedrijf op je website wil adverteren. Zorg dat het bedrijf past bij jouw website. Als jij af en toe een gesponsored bericht plaatst op een kwalitatieve site dan is het geen probleem. Zorg dus dat je een balans vindt tussen eigen geschreven originele content en advertorials. Probeer casino links te vermijden (I know, soms levert het veel geld op).

Geld verdienen met websites? Mogelijk dus!

Zo zie je maar. Er zijn verschillende manieren. Je kan ze ook alledrie toepassen. Zoals wij eigenlijk doen. Soms moet je gewoon een beetje uitproberen om te kijken wat werkt.

Al klaar om met je eigen online business/platform te beginnen? Al een domeinnaam? Kijk hier eens voor hosting.

Succes!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

Previous articleOndernemen in de media. Maar hoe?
Next articleHet draait allemaal om geld in 2024. Of niet?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here