Het beroep: Online marketeer. Lees hier meer.

online marketeer

Het beroep: Online marketeer.

Erg populair. Maar wat houdt het nou precies in?

Op Carriere Tijd zetten wij de verschillende beroepen op een rijtje. Wat is het precies? Wat kan je ermee en natuurlijk wat verdient het, want dat is wat je uiteraard ook graag wil weten.

Online marketing is een verzamelnaam voor allerlei technieken die worden gebruikt om producten, diensten en bedrijven online aan de man te brengen. De term omvat alle werkzaamheden die op het internet verricht worden om producten en diensten onder de aandacht te brengen van een specifieke doelgroep. Wanneer een bedrijf haar bedrijfsdoelstellingen wil behalen wordt al snel een digital marketeer of online marketeer ingeschakeld. De online marketeer helpt het bedrijf met het uitvoeren van een online marketingstrategie zodat het gestelde doel van het bedrijf behaald kan worden.

Om dit te bereiken is het als marketeer in vele gevallen nodig om samen te werken met professionals uit verschillende disciplines. Denk dan aan content schrijvers (he, allroundwriter.nl), webdevelopers of UX designers.

Wat doe je nou precies als online marketeer?

De website op functionaliteit controleren en conversiegericht maken, online campagnes opstellen, analyses maken door middel van bijvoorbeeld Google Analytics, Google Search Console controleren, website op fouten controleren en oplossen, snelheid van de website controleren etc.

Wat moet je nou in huis hebben om deze functie goed te kunnen beoefenen?

Je moet strategisch en analytisch kunnen denken, maar ook creatief kunnen denken, kunnen netwerken, data gericht zijn, nieuwsgierig, op de hoogte van de nieuwe trends en ontwikkelingen op marketing gebied.

Je kan een baan zoeken in loondienst op bijvoorbeeld Indeed (het wordt veel gevraagd dus qua banenkans zit je goed) maar je kan ook als ZZP’er aan de slag. Dan komt er nog wel wat bij kijken. Lees meer hier.

Om online marketeer te worden, kun je bijvoorbeeld één van de volgende hbo- of wo-opleidingen volgen in de commerciële sector: commercieel economie, marketing management, marketing & sales, bedrijfskunde etc.

Deze opleidingen duren over het algemeen 3 à 4 jaar.

Online marketing: iets voor jou? Denk er goed over na!

Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here