Het vermogen van John de Mol anno 2022. Lees het hier.

vermogen john de mol

Het vermogen van John de Mol aka Talpa baas. Hier zijn veel mensen momenteel benieuwd naar. Zeker nadat hij in de Youtube show BOOS verscheen. Benieuwd naar het vermogen van Tim Hofman? Lees dit dan eens. Deze man heeft zijn Youtube debuut nu wel gehad.

John de Mol is de mediaman van Nederland. Dat kun je wel zeggen. Hij is een selfmade miljardair.

Denk je aan geld, dan denk je waarschijnlijk ook aan John de Mol (of misschien aan Linda de Mol of Johnny de Mol).

De carrière van John de Mol

John de Mol groeide op in ’t Gooi. Wist jij al dat hij in eerste instantie voor een carrière als voetballer ging? Na zijn havo-examen deed hij er alles aan om het bij Ajax ver te schoppen. Zes jaar later werd hij geen profvoetballer, maar commissaris bij Ajax. Toen de vader van John directeur werd van Radio Noordzee, besloot De Mol een mooie carrière switch te maken richting de mediawereld en met succes.

Van Endemol naar Talpa Media

De Mol ging samenwerken met Joop van den Ende en dit resulteerde in het bedrijf Endemol. Dit bedrijf werd binnen een aantal jaren een van de grootste productiebedrijven van de wereld. Met de veelbesproken programma’s Big Brother en The Voice of Holland boekte hij veel succes.

De Mol verkocht Endemol en is zich later met Talpa Media weer gaan richten op het bedenken en produceren van televisie-formats. Hij startte hiermee in 2005 zelfs zijn eigen televisiezender genaamd Talpa. Inmiddels heeft De Mol met Talpa een aandeel in RTL Nederland, waar ook The Voice wordt uitgezonden.

Maar dan, wat is het vermogen van John de Mol anno 2022?

Volgens het zakeblad Quote is het vermogen van John de mol meer dan 2 miljard euro. Hiermee is hij opnieuw de rijkste bekende Nederlander die Nederland heeft. Hij is wel wat plaatsen gezakt ten opzichte van vorig jaar. Volgens Quote komt deze daling door de weinig succesvolle overname van zender SBS en minder scorende tv-programma’s. Het vermogen zal nog wel meer dalen door het VOICE schandaal.

Maar dan nog, 2 miljard? We doen het hem niet na!

Het hele drama rondom The Voice zal hem geen goed doen. Een heftige situatie. We keep you updated!

Bron: manly, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here