Het vermogen van Pieter Zwart. Benieuwd?

vermogen pieter zwart

Pieter Zwart. Sommige zullen hem kennen. Anderen zegt het misschien niks. Bij deze: Pieter Zwart.

Pieter Zwart is een Nederlandse ondernemer. Hij werd in 1977 geboren in Zaandam. In Nederland is Zwart waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn positie als CEO van Coolblue. Hij wordt gezien als boegbeeld voor de Nederlandse retailsector en is ook één van de meest succesvolle CEO’s van Nederland.

Zwart heeft zijn bekendheid dus vooral te danken aan de oprichting van zijn eigen bedrijf Coolblue in 1999. Het bedrijf begint op een zolderkamer in Rotterdam: de onderneming verkoopt dan alleen nog maar mp3-spelers. Pieter Zwart begint met mp3man.nl, samen met zijn studievrienden Paul de Jong en Bart Kuipers. Daarna verandert de naam in mp3shop.nl. Vandaag de dag is Coolblue de tweede webwinkel van Nederland met een omzet van 1,5 miljard euro in 2019. Ook heeft Coolblue winkels in België en is er sprake van een uitbreiding naar Duitsland. Pieter Zwart heeft zijn studievrienden uitgekocht en is zelf ook multimiljonair.

Wat is zijn totale vermogen?

Het vermogen van Zwart wordt geschat op ongeveer 500 miljoen euro. Zwart zegt niet veel over zijn vermogen. Wel laat hij los dat zijn levensdoel om multimiljonair te worden al behaald is.

Ben jij nou geïnspireerd door zijn succesverhaal en wil jij ook een webshop beginnen? Bekijk dan onze shop en volg de stappen.

Succes!

Bron: Quotenet, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here