Hoe kun je in 2022 een succesvolle digital nomad worden?

digital nomad worden 2022

Het internet heeft ons veel dingen gebracht. Zo heeft het ervoor gezorgd dat autoverzekeringen vergelijken een stuk makkelijker geworden is, terwijl het ook diverse nieuwe carrières gecreëerd heeft. Zo zou je door het world wide web bijvoorbeeld een digital nomad kunnen worden. Je leidt je leven dan op een nomadische manier, maar werkt alsnog met behulp van digitale telecommunicatietechnologieën. Wil je in 2022 ook een digitale nomade worden? Je wilt dan natuurlijk wel dat het een succes wordt, waar je hopelijk voor zorgt door de onderstaande tips toe te passen! 

Logistieke nachtmerries 

Niets zal je waardering geven voor 9-5 en kantoren zoals werken in een plastic cafétafel in een moessonregen in Hanoi. Het vinden van consistente wifi is lastig. Het organiseren van conference calls over tijdsverschillen van 6 uur is geen pretje. 12 uur tijdsverschillen zijn natuurlijk nog een stukje erger. Het leven van een digital nomad gaat dan ook niet altijd over rozen, soms is het echt een chaos. Dit komt vooral door de logistieke nachtmerries, terwijl het ook ermee te maken heeft dat je altijd je kantooruitrusting bij je moet hebben. Houd hier beslist rekening mee! 

Hard werken

Natuurlijk kun je een bestaan ​​in elkaar knutselen terwijl je een jaar of twee op blote voeten langs het strand loopt om je avonturen drijvend te houden met je blog, busking en wat bardiensten. Veel mensen leiden op deze manier een nomadisch bestaan. Maar als je van digitalr nomadr zijn je volwassen carrière wilt maken dan is het goed om te weten dat dit toch echt werk is. Je zult dus ook hard moeten werken, het is echt niet alleen maar vakantie vieren als digital nomad! Wees dus bereid om aan de slag te gaan met je werktaken, zelfs als je op het strand ligt in Mexico. 

Geen automatische piloot

Op de automatische piloot verschijnen op een kantoorbaan, dat doen veel Nederlanders dagelijks. Dat is natuurlijk eenvoudig te doen als je in je eigen huis bent. Als je op de kar van de digitale nomade springt, kun je echter verwachten dat je constant aan het denken bent en een groot aantal beslissingen neemt over hoe te werken, waar te werken, wanneer te werken, waaraan te werken, of het werkt en hoe je werkdag er precies uitziet. Als digital nomad is het dus onmogelijk om op de automatische piloot aan het werk te gaan! 

Integratie tussen werk en privé

Als digital nomad is het beter om niet geïnteresseerd te zijn in de balans tussen werk en privé. In plaats daarvan moet je juist streven naar integratie tussen werk en privé en het creëren van een ritme van werk en spel dat aan al je behoeften voldoet, niet alleen aan je deadlines. Af en toe zal iemand erop wijzen dat je leven één grote vakantie is, van de ene naar de andere plaats vliegen, strand- en museumfoto’s uploaden naar je Instagram, op jacht naar het volgende grote avontuur. Dat is gedeeltelijk waar, maar je zult ook veel moeten werken als digitale nomade. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here