Hoeveel kun je nou verdienen met Google Adsense?

google adsense

Veel mensen willen geld verdienen online en dat is helemaal trending ook anno 2021.

Google Adsense is een manier om geld online te verdienen. Veel mensen zullen die reclame op websites vervelend vinden, maar je moet het ook zo zien. Mensen schrijven content en investeren tijd in hun blog/online magazine en willen daar dus ook wat mee verdienen. Reclame op tv is ook vervelend, maar hoort er toch ook een beetje bij, toch?

Om te beginnen: wat is Google Adsense nou eigenlijk?

Google AdSense is het advertentieplatform van Google voor uitgevers, ook wel het display netwerk. Deze Google dienst gebruik je als je advertenties op je blog of website wilt plaatsen.

Via Google Ads kun je als adverteerder je advertenties via Adsense op websites van derden krijgen door naast het zoeknetwerk ook te te adverteren in het display netwerk. Dat Display netwerk zijn allerhande websites die aangesloten zijn bij Google via Google AdSense.

Heel simpel gezegd werkt Google AdSense vrijwel automatisch. Je maakt een account aan en zodra je account geverifieerd is krijg je een stukje code. Deze code moet je implementeren in je website en zodra je dat hebt gedaan kun je aan de slag met het instellen en kiezen van de advertentieformaten en het type advertentie dat je wilt weergeven op je website.

Je hoeft zelf geen contact te zoeken met adverteerders. Dit wordt allemaal automatisch gedaan door Google. Wel kun je invloed uitoefenen op het type advertentie dat op je website weergegeven wordt door de instellingen in je AdSense account.

Hoeveel kan je met Adsense verdienen?

Dat hangt heel erg af van de niche waarin je begeeft. Financiële websites zullen vaak meer verdienen per 1000 pageviews. Heb jij een website met meer dan 100.000 bezoekers per maand, dan kan je al gauw 400 tot 500 euro met Adsense per maand verdienen. Dat is toch een mooie bijverdiensten. Heb je nou meer dan 500.000 bezoekers per maand. Dan kan je er gemakkelijk 1500/2000 euro mee verdienen en dus een fulltime inkomen. Het is dus mogelijk, maar kost wel tijd. Er zijn wel bloggers en online magazines die dit verdienen met Adsense. Denk dan aan NSMBL, Girlscene etc. Populaire online publishers met veel bezoekers, maar vergeet niet dat ze ook ooit ergens begonnen en zeker niet met zoveel Adsense inkomsten. Vaak combineren ze dit wel met affiliate marketing en bijvoorbeeld sponsored content. Benieuwd hoe je geld kan verdienen met sponsored content? Lees dit dan eens.

Jullie zullen wel benieuwd zijn, wat verdien jullie dan eigenlijk met Google Adsense? Nou met deze website nog niet zoveel, maar dit is een nieuwe website en heeft nog niet zoveel bezoekers. Ga uit dat je ongeveer 3 tot 5 euro verdient per 1000 pageviews. Met onze andere website Life of an Artist, het online magazine voor artiesten en creatievelingen verdienen we toch wel 100 euro per maand aan Adsense inmiddels. Dat is toch 1200 euro per jaar en dat is toch erg mooi meegenomen. We hopen er uiteraard uiteindelijk een fulltime inkomen uit te halen, maar dit zal nog wel even duren. Hier heb je echt veel bezoekers voor nodig en daar zijn wij nog lang niet.

Is Google Adsense wat voor jou? Verdienen met Google Adense? Het kan vervelend zijn al die advertenties, maar een leuk zakcentje of uiteindelijk een fulltime inkomen is toch ook wel erg leuk toch?

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here