In deze sectoren verdien je als mbo’er het hoogste startsalaris

mbo hoogste startsalaris

Veel mbo’ers zijn benieuwd naar welke sectoren nou het meest verdienen. Sommige studenten willen graag doorleren en anderen willen liever gelijk aan de slag. Sommige mensen zijn nou eenmaal meer het werk type. Maar als je echt veel wilt verdienen is het wel een goed idee om door te studeren. Mensen met een HBO diploma verdienen uiteraard wel beter.

Maar wil jij nou na het MBO, gelijk aan de slag? Lees dan gauw verder.

De volgende sectoren zijn het best voor het hoogste MBO salaris:

1.Mbo startsalaris in de techniek

In de techniek zijn altijd mensen nodig en het verdient ook niet heel slecht.

Met een gemiddeld startsalaris van €1.950,- per maand is de technische sector het beste betaald. Hierbij kan je denken aan beroepen als monteur of engineer. Iets voor jou?

2.Mbo startsalaris van transport en logistiek

In deze sector gaat het natuurlijk om het vervoeren van producten en mensen. Dit is na techniek de sector waarbij je het meeste geld op je rekening getransporteerd krijgt. Mensen in deze sector krijgen gemiddeld €1.900,- per maand, maar meer ervaring betekent ook meer geld.

3.Mbo startsalaris in de bouw

Ook in de bouw is altijd werk uiteraard. Maar het moet wel iets voor je zijn. Je zult gemiddeld gezien €1.800 verdienen per maand. Not bad toch voor een starter?

4.Mbo startsalaris in de zorg en welzijn

Mensen in de zorg en welzijn zijn hard nodig. Begeleiders, verplegers, helpende, verzorgende IG. Ze zijn allemaal geliefd. Toch ontvangen zij slechts een gemiddeld startsalaris van €1.600,- per maand. Dit kan snel oplopen naarmate je meer ervaring hebt. Het ligt ook aan het bedrijf waar je werkt. Het ene bedrijf heeft een betere CAO. Een andere tip: ga als ZZP’er in de zorg aan het werk en verdien rond de 30 euro per uur. Begin in loondienst, doe ervaring op en ga verder als ZZP’er. Of volg cursussen zodat je meer betaald kan krijgen. Je kan vaak via je werkgever een opleiding volgen zo kan je ook meer betaald krijgen. Hou jij van iets betekenen voor een ander? Dan is de zorg het beroep voor jou.

Denk dus goed na voordat je een MBO studie gaat volgen. Wil jij verzekerd zijn van werk? Ga dan voor de techniek, bouw of zorg. Succes!

Bron: man-man. Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here