Is bloggen eigenlijk moeilijk?

is bloggen moeilijk

Bloggen zelf is niet zo moeilijk (al hoewel, het vereist veel creativiteit), maar bij online ondernemen komen heel veel andere dingen kijken.

Bloggen is een beroep en het is opgenomen in de nationaleberoepengids.nl.

Even kort,

Wat is een blogger nou eigenlijk precies?

Een blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor bedrijven of kranten of online magazines zoals NSMBL, girlscene of manners.nl. Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken. Carriere Tijd is een educatieve en informatieve website met verschillende soorten artikelen gericht op werk, beroepen & studies, geld en entrepreneurship. Het is eigenlijk meer een online magazine dan een blog.

Bij bloggen wordt vaak gedacht aan een persoonlijk blog. Eerlijk gezegd is dat een beetje uit. Maak van jouw blog een brand/een merk/een allround magazine. Hier kom je verder mee.

Je kan een eigen blog hebben in het Nederlands of Engels, maar je kan ook blogger zijn voor andere bedrijven. Er zijn ontzettend veel blogs op het internet te vinden en internet heeft de toekomst.

Er is ook steeds meer vraag naar docenten die blog lessen geven. Bloggen is gewoon een beroep en als je goed bent met content en internet dan kan je hier gewoon je boterham mee verdienen. Als je het heel goed doet zelfs meer dan een goed belegde boterham.

Wat verdient een blogger?

Dat hangt af van of je dus je eigen kanaal hebt, je eigen website of online magazine of voor anderen schrijft. Een blogger die zelfstandig opereert en een eigen kanaal heeft, haalt zijn verdiensten uit advertenties, gesponsorde content en affiliate marketing. Als je veel schrijft en veel bezoekers heeft, zullen veel bedrijven op je website willen adverteren en zal je dus meer verdienen.

Als je als blogger voor websites van anderen schrijft, dan zal hij betaald worden per woord of per artikel. Het hangt ook af van expertise en ervaring etc. Hoe beter je kan schrijven, hoe meer je kan vragen per woord of artikel. Gemiddelde prijzen zijn 0.05 cent per woord, maar echte goede journalisten vragen veel meer.

Als je een professioneel blog wilt beginnen met professionele artikelen dan komen er veel dingen bij kijken.

Is bloggen dus moeilijk? Ja, best wel! Alles wat er bij komt kijken wel.

Je hebt te maken met concurrentie, je hebt te maken met het technische aspect, je hebt te maken met een website, met een hosting provider, met de marketing van je blog etc.

Daarnaast kan je ook te maken hebben met hackers (zulke mensen zijn er ook ja).

Wij maken veel gebruik van Fiverr voor technische dingen, errors etc.Meer lezen over Fiverr? Bekijk dit dan eens. Maar het beste is om een team te hebben. Een team dat je kan vertrouwen en waar iedereen zijn expertise heeft. Iemand de goed is in het ICT gedeelte, iemand die goed is met beveiliging, iemand die goed teksten kan schrijven etc.

Carriere Tijd is meer dan een blog, het is meer een online magazine en daar komt zeker veel bij kijken.

Bloggen is best moeilijk, onderschat het niet.

Maar als je het goed doet en je hebt bijvoorbeeld een goed team kan je van je blog een groot merk maken en een goede positie op Google creëren en uiteindelijk er je beroep van maken.

Wil jij nou op een andere manier je geld verdienen? Is beleggen jouw ding? Bekijk dit dan eens.

Previous article5 tips om te starten als online entrepreneur
Next articleVermogen Sigrid Kaag in 2024. Hoe rijk is deze dame?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here