Manager worden? Is dat iets voor jou? Lees hier meer.

manager worden

Manager worden? Is dat iets voor jou?

Een managementfunctie is een mooie stap verder in je carrière, maar is dit wel iets voor jou? Denk hier goed over na!

Je krijgt uiteraard een hoger salaris, meer verantwoordelijkheid en het is natuurlijk een uitdaging om er elke dag voor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Maar je moet weten dat dit ook best een eenzame functie is. Er zitten uiteraard ook nadelen aan de functie.
Je kent het vast wel: het is eenzaam aan de top. Als manager zul je merken dat er altijd een onzichtbare barrière zit tussen jou en je werknemers. Hoe informeel je ook met je medewerkers omgaat, ze blijven altijd in het achterhoofd houden dat jij hun baas bent en dat kan wel een nadeel zijn. Het is maar net hoe je het ziet.
Reken er ook maar op dat je werkdruk toeneemt en je langere werkdagen zal moeten maken.

Wat zijn nou eigenlijk de vaardigheden die je nodig hebt als manager?

-Goede communicatieve vaardigheden.

Je moet goed kunnen praten, maar ook goed kunnen luisteren. Voer niet altijd zelf het woord, maar leer ook goed luisteren naar je medewerkers.

Overtuigingskracht.

Vanaf de eerste dag zul je mensen ervan moeten overtuigen te doen wat jij wilt. Of je nou wil dat je werknemers meer inzet tonen/meer hun best doen of dat je een groter budget wil bij de directie. Jij moet kunnen overtuigen. Be confident, cause you can do it!

Leiderschap

Een eigenschap die niet altijd even makkelijk is te ontwikkelen, vaak gebaseerd op respect en vertrouwen van degenen om je heen. Maar leiderschap is wel erg belangrijk voor een managementfunctie. Ben jij een geboren leider? Dan is deze functie misschien wel perfect voor jou.

Manager worden? Bekijk goed de voor en nadelen en denk goed na over of dit iets voor jou is, succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here