Meest populaire beroepen voor 2023. Lees het hier.

populaire beroepen 2023

Wat zijn nou de meest populaire beroepen voor 2023 en de toekomst? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ben jij safe voor de toekomst of komt jouw beroep in gevaar door bijvoorbeeld robots?

1.Data Scientist

Een data scientist is iemand die gegevens analyseert en interpreteert om trends te vinden en waardevolle inzichten te genereren die organisaties kunnen helpen bij het nemen van zakelijke beslissingen. Om een data scientist te worden, is het belangrijk om te beschikken over kennis van statistiek, programmeren en machine learning.

2.Software ontwikkelaar

Met de toename van digitale transformatie en technologische vooruitgang is de vraag naar software ontwikkelaars de afgelopen jaren sterk toegenomen en blijft dit naar verwachting in 2023 nog steeds het geval. Om software ontwikkelaar te worden, is het belangrijk om te beschikken over kennis van programmeertalen en softwareontwikkeling.

3.Cybersecurity-specialist

Met de toename van cyberaanvallen en datalekken wordt cybersecurity steeds belangrijker voor organisaties. Een cybersecurity-specialist is verantwoordelijk voor het beschermen van organisaties tegen cyberaanvallen en het veilig houden van hun gegevens. Om een cybersecurity-specialist te worden, is het belangrijk om te beschikken over kennis van netwerkbeveiliging, cryptografie en informatiebeveiliging.

4.Artificial Intelligence (AI) specialist

Met de opkomst van AI en machine learning is er vraag naar AI-specialisten die kunnen helpen bij het ontwikkelen van slimme systemen en applicaties. Om een AI-specialist te worden, is het belangrijk om kennis te hebben van machine learning-algoritmen, programmeertalen en wiskunde.

5.Duurzaamheidsadviseur

Met de toenemende bezorgdheid over de klimaatverandering wordt de vraag naar duurzaamheidsadviseurs steeds groter. Duurzaamheidsadviseurs helpen organisaties bij het ontwikkelen van duurzame en milieuvriendelijke strategieën. Om een duurzaamheidsadviseur te worden, is het belangrijk om kennis te hebben van milieukunde en duurzaamheidsstrategieën.

Welke beroepen vergeten we hier? Tip de redactie!

Op een andere manier geld verdienen? Door te beleggen? Meer leren? bekijk dit eens.

Previous articleWat is een CDD-analist en wat verdien je hiermee?
Next articleHoe verdient een uitzendbureau zijn geld?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here