Model salaris. Benieuwd?

wat verdient een model

Model salaris.

Model is een beroep en opgenomen in de nationaleberoepengids.nl

Veel mensen willen weten wat een model verdient per maand. Voor veel meiden is dit echt een droombaan. Voor de camera staan, veel reizen en veel geld verdienen. Maar is dit wel echt zo,n leuke wereld? Wil je wel echt een model worden? Ondanks dat het misschien niet altijd leuk is modellen verdienen vaak een hoop geld.

Als model moet je bepaalde compententies hebben: ambitie, doorzettingsvermogen, energie, leervermogen en goed kunnen luisteren.

Model salaris?

Wanneer je echter een topmodel bent, heb je ook een topinkomen. Veel topmodellen verdienen namelijk tussen de 100.000 en 200.000 euro per jaar. Het loont dus om keihard te blijven werken aan je uiterlijk en aan je looks om goed op de foto’s en op de catwalk te staan.

Iemand die net begint als model, zal nog geen hoog salaris hebben. Je krijgt vaak een vergoeding voor een opdracht, maar dat zijn nog geen bedragen waar je van kunt leven. Wanneer je opgepikt wordt door een modellenbureau, heb je meer kans om een hoger inkomen te genereren. Je moet hard werken en veel in je leven laten om een topmodel te worden. Je moet gezond eten en veel trainen en in topvorm zijn.

Een beginnend model kan misschien 200 euro verdienen voor een shoot die twee uur duurt, terwijl een topmodel er 1000 euro voor krijgt. Het hangt er helemaal vanaf of je een topmodel bent of een beginnend model.

Wat verdienen de echte topmodellen?

Miljoenen! Denk dan aan Doutzen Kroes, Lara Stone, Heidi Klum, Gigi Hadid, Bella Hadid etc.

Het kan dus een big business zijn, maar het is ook een concurrende branche.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here