Ongelukkig op je werk. Dit doe je eraan. Enkele tips.

ongelukkig op werk

Ongelukkig op je werk. Het komt vaker voor dan je denkt. Wat kan je nou het beste doen als je niet gelukkig bent op je werk? Switchen van baan? Op zoek naar een nieuwe baan? Of toch kijken wat je baan leuk maakt? Het gras is niet altijd groener aan de overkant. True that!

Enkele tips als je ongelukkig bent op je werk:

1. Ga er even tussenuit

Take a break. Een andere omgeving kan namelijk wonderen doen. Je hoeft niet gelijk van baan te switchen of ontslag te nemen maar ga gewoon een weekendje weg met vrienden of je partners om na te denken over wat je nou echt wilt in het leven. Een andere omgeving zorgt er ook voor dat je dingen in perspectief ziet: misschien moest je er gewoon even tussenuit om de sleur te doorbreken, en kun je na dit weekend weer vol goede moed aan het werk of misschien ga je inderdaad toch voor ontslag. Denk er goed over na!

2. Bedenk wat je leuk vind aan je werk.

Ga eens goed bij jezelf te rade. Waar ben je goed in, wat wil je doen? Wat maakt je werk nou zo leuk? Misschien wel tijd om op zoek te gaan naar een andere baan. Zet de positieve dingen op een rij en de negatieve dingen en weeg dan af wat overweegt. Als het negatieve overweegt moet je misschien toch een carrière switch overwegen.

3. Praat met mensen

Praten met mensen is altijd goed. Krop niet alles op, maar bespreek je twijfels. Vertel aan een familielid, vriend of collega waar je mee zit. Grote kans dat dit enorm oplucht! Misschien hebben ze zelfs wel waardevol advies voor je vanuit hun eigen ervaringen. Je kunt uiteraard ook een professionele coach inschakelen en je twijfels bespreken met een coach of misschien loopbaanbegeleider.

4. Ga het gesprek aan met je leidinggevende

Werknemers met minder motivatie presteren vaak ook minder. Het is dus ook belangrijk voor je werkgever dat jij happy bent met je baan. Praat eens met je werkgever. Hoe hij of zij erover denkt en hoe hij of zij vind dat je functioneert. Misschien zie jij wel dingen die er helemaal niet zijn.

Misschien heb je in plaats van last van een burn out, last van een bore-out. En dat komt misschien wel hierdoor.

Be aware of it. Of zoek de juiste hulp!

.

Previous articleVermogen Sylvana Simons. Benieuwd?
Next articleBegin je eigen bedrijf vanuit huis: eenvoudig, snel en voordelig

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here