Een eigen online magazine beginnen. Hoe doe je dat?

online magazine beginnen

Online magazine beginnen? Lees dan gauw verder.

Jij bent ondernemend ingesteld. Jij zou graag je eigen online magazine willen.

Al die BN”ers hebben er al 1. Denk aan Chantal Janzen, Linda de Mol en Wendy van Dijk, maar ook kan jij een succesvol online magazine beginnen. Online is de trend van nu! Meer mensen zitten online. Helemaal in deze corona tijden en mensen Googlen wat af op zoek naar leuke interessante leerzame content.

Hier zit je dan helemaal goed!

Hoe begin je nou een eigen online magazine? Waar moet je dan beginnen?

Om te beginnen moet je eerst een concept hebben: een idee. Waarover gaat jouw online magazine? Over sport, mode, online marketing of over celebs? Je moet vaststellen wat de doelgroep van jouw tijdschrift is. Is het gericht op jongeren? of op ouderen? of misschien wel op beiden? Vervolgens moet je kijken naar de concurrentie binnen jouw gebied. Wat is het dat deze tijdschriften succesvol maakt? Wat zou jij beter kunnen doen? Probeer je te onderscheiden. Tot slot, moet je natuurlijk nadenken over een verdienmodel. Hoe ga je jouw magazine financieren? Hoe ga je ervoor zorgen dat er inkomsten uit voortkomen? Want dat is wat je uiteindelijk wil toch? Ga je voor Adsense? of voor Affiliate Marketing? Of voor een combinatie van beiden? Of ga je voor advertentiemogelijkheden en samenwerkingen met bedrijven. Dat is wat veel online magazines doen. Ze zorgen ervoor dat er geadverteerd kan worden op hun online magazine. Je kan natuurlijk ook een shop aan je website koppelen. Kijk bijvoorbeeld naar het magazine van Wendy van Dijk: Wendyonline. Ze verkoopt leuke producten, waaronder boeken en gezondheidsproducten.

Vervolgens moet je jouw online magazine natuurlijk promoten. Deel het op social media: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube etc, maar vertel het natuurlijk ook aan iedereen die je kent. Hulp nodig bij social media? Neem dan contact op met Allround Writer: goed in SEO teksten en originele social media posts. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de Instagram van Carriere Tijd. Naast social media is het dus ook belangrijk dat je goede SEO artikelen schrijft en dus goed gevonden wordt in Google. Goede content is Queen! Het meeste verkeer komt toch via Google dus doe hier je voordeel mee. Geen idee hoe je goede SEO content schrijft? Neem dan contact op met Allround Writer. Voor 0.10 per woord helpen wij jou aan goede SEO teksten en blog posts en helpen we jou met social media waaronder originele Instagram posts.

Naast een idee en marketing heb je ook een financieel plan nodig. Ben je hier niet goed in? Zorg dan dat je iemand vindt die je kan helpen bij het financiële plaatje. Er zijn genoeg freelancers die hierbij kunnen helpen.

Ben je overtuigd van het starten van een online magazine? Het hoeft niet duur te zijn. Kijk hier voor de opties voor een website/online magazine en begin vandaag nog met jouw magazine. Bedenk een originele naam, zorg voor een hosting provider, zorg voor een goed team (of doe het gewoon Alleen!, wie zegt dat je een team nodig hebt?) en begin met content schrijven. And last but not least: vergeet social media niet. Jouw magazine heeft natuurlijk wel lezers nodig, zowel via Google als social media.

Begint je magazine te lopen vergeet je dan ook niet in te schrijven bij de KVK. Zorg dat het ook juridisch in orde is.

Succes and go for it!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here