OnlyFans groeit in coronatijd met tientallen miljoenen gebruikers. Like what?

onlyfans groeit enorm

Onlyfans: een platform dat al sinds 2016 bestaat, maar nu erg populair is. Zeker door de moeilijke corona tijden.

Wat is Onlyfans nou precies?

OnlyFans is een online platform en app gemaakt in 2016 waar mensen kunnen betalen voor content (foto’s en video’s, livestreams) via een maandelijks lidmaatschap. Inhoud wordt voornamelijk gemaakt door YouTubers, fitnesstrainers, modellen, makers van inhoud, publieke figuren, om geld te verdienen met hun beroep, maar het is wel met een erotisch tintje. Er wordt ook veel naakt gedeeld.

Er zitten ook ontzettend veel influencers en beroemdheden op Onlyfans. Zij hebben natuurlijk een enorme fanbase en kunnen zo veel bijverdienen. Dat kan oplopen tot miljoenen per maand. Volgens The New York Times had het platform afgelopen december meer dan 90 miljoen gebruikers en meer dan 1 miljoen makers van beelden. Iedereen zat vorig jaar thuis en verveelde zich natuurlijk en het ging slecht met de economie dus de groei is niet zo gek.

OnlyFans lijkt voor een groep mensen een goede economische oplossing, maar het platform brengt ook gevaren met zich mee. Het NPO Radio 1-programma Alicante deed vorig jaar onderzoek naar het medium en kwam erachter dat veel beeldmateriaal illegaal wordt opgeslagen en verspreid.

Onlyfans: een financiele oplossing, maar bedenk wel dat je hier later last van kan krijgen en weet dus goed waar je aan begint. Wil jij liever ondernemen of toch gewoon naar school? Bekijk dan onze artikelen eens en de artikelen onder het kopje Entrepreneurship.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here