Salaris in de jeugdzorg. Ben je benieuwd?

salaris jeugdzorg

Zoek jij naar een beroep dat voldoening geeft? Help jij graag anderen? Wil jij met de jeugd van nu werken? Dan is de jeugdzorg misschien wel iets voor jou. In de jeugdzorg kan je aan de slag als persoonlijk begeleider, jeugdreclasseerder, ambulant hulpverlener jeugdzorg, begeleider pleegzorg, bemiddelaar pleegzorg, educatiemedewerker ·en gezinsvoogd/jeugdbeschermer

De jeugdzorg hulpverlener draagt zorg voor snelle en effectieve hulpverlening aan jongeren die om welke reden dan ook in hun ontwikkeling worden bedreigd. Aangezien het meestal gaat om jongeren met een problematische thuissituatie richt de jeugdhulpverlener zich met mate op het verbeteren van verzorging of opvoeding door ouders en het ondersteunen en adviseren van deze ouders. De hulpverlener zal zoveel mogelijk proberen om het sociale netwerk van kind en ouders te gebruiken om de situatie van de jongere te verbeteren. Indien nodig schakelt hij echter hulp in van derden.

Maar wat is het salaris dan in de jeugdzorg?

Het salaris bij jeugdzorg kan nogal uiteenlopen, aangezien er bij jeugdhulpverlening verschillende functies bestaan waarvoor een mbo- óf een hbo opleiding is vereist.

Het gemiddelde salaris bij jeugdzorg is zo’n € 3.000,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek, maar dit kan erg oplopen en per instantie verschillen. Een jeugdreclasseerder met ervaring en een HBO diploma verdient al gauw 3500 bruto per maand.

Zoals gezegd zijn er veel verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan ambulant hulpverlener, gezinsvoogd/jeugdbeschermer, jeugd reclasseerder, zoals hierboven al genoemd. De ene functie verdient net wat meer dan de andere.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden Jeugdzorg

De secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de jeugdzorg omvatten een vakantietoeslag van 8%, een onregelmatigheidstoeslag en toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. De loonschalen en alle voorwaarden zijn vastgelegd in een eigen CAO. Dat is de Cao Jeugdzorg, afgesloten door FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en Jeugdzorg Nederland.

Het gemiddelde salaris in de jeugdzorg is goed. Je verdient zo’n 3.000 euro per maand en dit kan snel oplopen mits je ervaring hebt en bijvoorbeeld HBO geschoold bent.

Iets voor jou? Lees hier meer over de opleidingen voor de jeugdzorg.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here