Tijd voor een carrière switch? Hoe pak je dat dan aan?

carriereswitch

Hoe pak je een carrière switch aan? Voel je dat je toe bent aan iets nieuws? Is het tijd voor een andere baan of misschien zelfs een nieuw vakgebied? Werk je nu in de bouw of bijvoorbeeld techniek, maar zou je liever iets beteken voor een ander in de zorg? Dan is het wellicht tijd om een carrière switch te maken. Wil jij jezelf laten omscholen? Neem dan eens kijkje op de ontwikkelwijzer.nl. Mensen laten zich nog omscholen op latere leeftijd, 40 jaar? 50 jaar? Geen probleem. Kom je erachter dat je niet op je plek zit? Het kan allemaal. Maar je moet gewoon weten hoe en wat.

even kort: wat is omscholen?

Als jij graag de zorg in wil, maar jij hebt niet de papieren dan ga je je laten omscholen. Je gaat trainingen, opleidingen of cursussen volgen om zo het vak te leren. Het ene vak is lastiger dan het andere en zal meer omscholing vereisen.

Je leert niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook kennis voor jouw nieuwe vak. Je gaat dus een compleet nieuw vak leren en hier komt dus wel wat bij kijken. Goed in leren? fijn!

Waarom zou jij je willen laten omscholen?

1.Je hebt geen plezier meer in je werk.

Een belangrijke factor voor omscholing is geen plezier meer hebben in je werk. Je werk is te zwaar (bijvoorbeeld in de bouw). Je komt erachter dat je liever andere tijden werkt. Je hebt een vriendin of vriend over zijn of haar werk gehoord en bent verkocht. Zij werkt bij een bank en het klinkt erg goed. Het wordt eens tijd om naar vacatures bank te zoeken. Jij houdt wel van de financiële dienstverlening en bent zakelijk ingesteld. Jij geniet niet meer op je werk. Tijd dus voor een carrière switch DUS!

2. Je bent toe aan iets nieuws

UItgekeken op je werk? Toe aan een nieuwe uitdaging? Ben jij de avonturier? Je hebt mensen die houden van afwisseling en uitdaging. Een perfect beroep voor afwisseling en uitdaging is de zorg. Maar misschien ligt jou interesse wel in een hele andere branche. Ga er gewoon voor.

3. Meer kans op de arbeidsmarkt

Sommige beroepen geven gewoon meer werk. Hoe de arbeidsmarkt er over 10 jaar uitziet is lastig te voorspellen, maar er zullen functies verdwijnen. Wil jij dit voor zijn? Wil jij voor een branche gaan waar over 10/20 jaar ook nog genoeg werk in is? Denk dan aan de zorg of het onderwijs. Zo vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt.

Onthoudt: het is nooit te laat om overnieuw te beginnen en je dus te laten omscholen

Ga voor jouw dromen en jouw geluk!

Do what you love!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here