Trends op het gebied van kamperen in Frankrijk veranderen

#ad

Kies jij voor een vakantie op een van de vele campings in de Dordogne, of ga je voor het huren van een vakantiehuisje op een groot vakantiepark? Traditioneel gezien trekt het gros van de Nederlandse gezinnen naar de camping. Waar men voorheen standaard een eigen tent of caravan meenam, is dat de laatste jaren lichtelijk veranderd. In die zin, dat steeds meer mensen voor het huren van een ingerichte tent of bijvoorbeeld stacaravan kiezen. Zo geniet men alsnog van de vrijheid die een camping biedt, zonder zelf veel spullen mee te moeten nemen. Wel zo comfortabel! Het is een principe wat beter bekend is onder de noemer glamping; glamorous camping. Heb jij het al eens overwogen, of kies je nog steeds voor de eigen tent en caravan? 

Rondreis door Frankrijk maken in een gehuurde camper 

Enigszins in lijn met de trend rond glamping is het feit, dat steeds meer mensen een camper huren om door Frankrijk of andere populaire vakantielanden te trekken. Met name onder gepensioneerden is deze trend hip. Zij hebben de tijd om buiten het seizoen om meerdere weken rond te reizen langs de verschillende steden en streken in Frankrijk. Er zijn zelfs stellen die een jaar uittrekken voor een rondreis door heel Europa. Een bezoek aan de Dordogne in Frankrijk wordt hierbij bijvoorbeeld gecombineerd met een bezoek aan de knusse steden in het Italiaanse Toscane. Aansluitend op de groeiende populariteit van het maken van een rondrit met een camper, is het aantal verhuurders van dit vervoersmiddel explosief gegroeid. Ook in Nederland zijn diverse bedrijven zich gaan richten op de verhuur van campers. 

Vakantie boeken naar Frankrijk eindelijk weer mogelijk 

Voor welke vorm van kamperen men ook kiest; een vakantie boeken naar Frankrijk is eindelijk weer mogelijk. Het is een moment waarop een groot aantal gezinnen lange tijd heeft gewacht. De afgelopen twee zomerperiodes bleven zij dichtbij huis, om geen onnodige risico’s te hoeven nemen. Daarbij heeft Nederland, net als Frankrijk ontzettend veel fraaie natuur, steden en cultuur te bieden. Combineer een bezoek aan de Zeeuwse kust met een wandeling door de bossen op de Veluwe. Een groot verschil tussen de Nederlandse- en Franse zomer zit in de onzekerheid rond het weer. In Frankrijk mag men uitgaan van fraai weer met temperaturen ver boven de 25 graden Celsius overdag. Nederlandse zomers bieden die garantie allerminst, zo bleek ook het afgelopen jaar. 

Nederlandse vakantieparken profiteren van hoge bezetting 

Overigens valt op dat de bezetting op Nederlandse vakantieparken momenteel historisch hoog is. De diverse organisaties achter deze parken geven aan dat de bezetting momenteel hoger is dan in de periode voor 2020. Het geeft aan dat Nederlanders het voordeel en de charme van een verblijf op een vakantiepark in eigen land in zijn gaan zien de afgelopen twee jaar. Met name in de kerstvakantie, toen scholen vervroegd gesloten werden, verbleef een groot aantal gezinnen op deze parken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here