Verdiensten digital nomad in 2024.Wat verdien je dan eigenlijk?

verdiensten digital nomads

Digital nomad worden in 2024. Helemaal trending onder jongeren en jongvolwassenen. Vrijheid, werken wanneer je wilt en waar je wilt, de wereld rondreizen en meer. Lees gauw verder.

Om kort even te beginnen.

Wat is een digital nomad?

Misschien al van gehoord, maar misschien ook niet. Het is namelijk erg populair anno 2023. Als je regelmatig bladen en online blogs leest heb je het al voorbij zien komen. Digital nomads gebruiken het internet om hun werk locatie-locatie-onafhankelijk uit te voeren. Ze leven vaak als “nomaden”, oftewel veel reizen, wisseling van verblijfplaats en hebben een flexibele manier van werken en geld verdienen.

Je werkt dus met name online, je hebt behoefte aan flexibiliteit qua leven en wonen. Je wilt vrijheid en je wilt de wereld verkennen.

Hoeveel verdien je als digital nomad?

Mensen denken dat het online geld verdienen heel makkelijk is. Uit onderzoek van Harvard blijkt namelijk dat de gemiddelde digital nomad niet meer dan zo’n $1000 per maand binnenhaalt. Het onderzoek is van een paar jaar geleden, maar door de vele nieuwkomers zullen de huidige statistieken niet veel beter zijn. Binnen het onderzoek wordt namelijk gewaarschuwd voor opkomende concurrentie. Steeds meer mensen willen reizen en werken tegelijk. Digital nomad beroepen zoals tekstschrijvers, vertalers, bloggers en fotografen nemen erg toe. Populaire beroepen voor digital nomads zijn ook online marketeers, website ontwikkelaars, developers en docent Engels.

Er zijn genoeg bloggers die meer dan 5000 euro met hun blog verdienen. Lees: 10.000 per maand (maar dan wel met een Engels blog), maar de meeste zitten gewoon rond de 1000/2000 euro. Maar als online marketeer kan je bijvoorbeeld zeker goed verdienen (denk dan aan 3000 per maand). Het ligt helemaal aan je beroep en hoe jij leeft. Geef je veel uit of kan jij makkelijk rondkomen met 2000 euro per maand?

1000 euro is natuurlijk niet zo heel veel geld. In Nederland kan je hier in iedergeval niet mee rondkomen per maand, maar er zijn namelijk veel bestemmingen waar het leven voor 1000 euro goed te doen is. Denk dan aan Bali, Indonesie en Thailand. In Australie kan je niet van 1000 euro leven. Maar in veel andere landen dus wel.

Maar de digital nomad lifestyle is niet makkelijk en je leeft dan niet als een soort god, al kan dat natuurlijk wel. De concurrentie neemt toe en 1000 euro is uiteraard geen vetpot. Je kan er prima van leven, maar je zal ook het een en ander moeten opgeven. Een woning in Nederland aanhouden, elke week nieuwe kleding kopen kan dus niet meer. Ook kan je niet alle feestjes afgaan. Denk ook aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en het opbouwen van pensioen.

Digital nomad worden? Voor velen een droom, maar je moet wel genoeg verdienen met jouw werk om ook echt te kunnen reizen en verblijven in andere landen. Kies dus voor het juiste beroep en zorg voor een goed uurtarief.

Tip van ons:begin een finance blog in het Engels en verdien goed geld met advertenties (premium advertisers zoals Mediavine of Adthrive. Google Adsense is echt geen vetpot!

Werk 5 tot 10 jaar hard aan je blog en verdien 2000 euro of meer met advertenties en eventueel ook nog gesponsorde content. Uiteraard streven wij naar 10k per maand met meerdere blogs. Met zo,n bedrag kan je wel als een god leven in vele landen en ook nog je huis aanhouden in Nedwerland.

Bloggen is hard werken en vooral volhouden. Voor meer blog informatie en nieuws lees vooral onze andere artikelen.

Verdiensten digital nomad? Het verschilt. De ene nomad verdient 2000 euro met zijn blog, de andere marketeer 4000 euro, der andere tekstschrijver 3000 euro, maar met 1000 euro kan je al leven als een digital nomad in bepaalde landen.

Ga ervoor! Kies het juiste beroep en leef jouw droom!

Previous articleWie verdient er 10.000 per maand?
Next articleDe beste digital nomad bestemmingen in Europa. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here