Vermogen nieuwe minister Dick Schoof in 2024. Benieuwd?

Een nieuwe minister, fijn, we zijn benieuwd hoe hij het gaat doen.

Wie is deze man eigenlijk?

Vroege Leven en Onderwijs

Dick Schoof werd geboren op 8 maart 1957 in Santpoort, een dorp in de gemeente Velsen in Noord-Holland. Na zijn middelbareschooltijd begon hij in 1975 aan een studie planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze studie voltooide hij in 1982.

Vroege Carrière

Na zijn afstuderen begon Schoof zijn loopbaan bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), waar hij van 1982 tot 1988 als beleidsmedewerker werkte. Hier deed hij waardevolle ervaring op in het ontwikkelen en implementeren van beleidsplannen voor lokale overheden.

Akkerman typeert het cv van Schoof als een van ‘law and order’. Zijn achtergrond bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sluit aan bij de ambities van het kabinet. ‘De paragraaf over asiel en migratie is een zeer belangrijke uit het hoofdlijnenakkoord’, zegt Akkerman. Op basis van zijn profiel zegt Akkerman dat hij ‘goed bij de vier partijen past die het kabinet gaan vormen. In die zin lijkt het me een logische kandidaat’. Ik ben benieuwd. Op justitie en veiligheid gebied vlak mag er ook wel een hoop gebeuren ja. Een tweede kans voor mensen die graag willen en vechten voor hun nieuwe bestaan.

Schoof studeerde planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkte achtereenvolgens bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de IND, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In die hoedanigheid was hij belast met de vorming van de nieuwe Nationale Politie. Dick Schoof heeft uit een eerder huwelijk twee volwassen dochters.

We zijn benieuwd hoe hij het gaat doen en houden jullie op de hoogte als we meer weten van zijn vermogen.

Wat is zijn vermogen in 2024?

Wij hebben zo,n gevoel dat deze meneer wel een miljonair is aangezien zijn behoorlijke CV, maar zeker weten doen we het niet. Er is helaas niks openbaars bekend gemaakt hierover. Lees ook onze disclaimer.

Het salaris van Dick Schoof in zijn huidige functie als secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid is niet publiekelijk bekend. Maar als premier kan hij rekenen op een salaris van €189.210 per jaar. Dit bedrag is inclusief 8% vakantiegeld en een 8,3% eindejaarsuitkering.

Gezien zijn lange carrière in diverse hoge overheidsfuncties, heeft Schoof waarschijnlijk een aanzienlijk inkomen opgebouwd door de jaren heen.

Lees hier meer over het salaris van Rutte. Die nu bij de NAVO werkt.

Bron: ze.nl & BNR, Beeld: unsplash

Previous articleDe groeiende wereld van juridische vacatures
Next articleWat is het vermogen van Bernard Arnault in 2024?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here