Waarom zijn sommige mensen werkloos? Ligt dat altijd aan hun?

Ik denk dat hier de overheid om de hoek komt kijken. Wij bekijken de situatie niet vanuit de economie, maar vanuit de mensheid. Wat wordt er bijvoorbeeld voor hoogbegaafden gedaan? Deze slimme mensen zitten vaak thuis en zijn werkloos terwijl ze goed zijn voor innovatie en denkwerk op gepaste tijden. Ze kunnen echt voor verandering en een andere denkwijze in de samenleving zorgn. 40 uur per week werken? Nee dat kunnen heel veel mensen niet Ook veel gevoelige mensen niet. Ze raken overprikkelt

Maar je hebt avonddiensten/nachtddiensten/slaapdiensten bijvoorbeeld in de zorg of in andere branches. Er zijn opties, maar ik ben van mening dat instanties zoals het UWV niet echt meedenken en kijken naar de mogelijkheden en mensen veel te snel afkeuren bijvoorbeeld of in een slechte situatie laten zitten terwijl dat helemaal niet nodig is.. Dus je hebt autisme dus je kan niet werken’? Nee ja hebt gewoon aangepast werk nodig, andere omstandigheden en misschien minder uren. Zelfde geld voor iemand met ADHD of andere problematiek. Ook ervaringsdeskundigen zijn gewilder dan ooit. Doe iets met jouw pijnlijke ervaring en zet het om in iets moois. Laat je niet te snel afkeuren als dar niet nodig is. Zonde van de gemiste kansen en zonde van het overheidsgeld.

Ik hoop echt dat wij jou de kracht geven om uit je smalle circle te komen en aan het werk te komen. Misschien is online bloggen toch wel jouw ding? Er is in iig hoop. Je kan er geld mee verdienen. Het is geen vetpot zoals sommige wel doen lijken, maar zeker meer inkomsten dan een bijstandsuitkering. Het kan je een mooi fulltime inkomen per maand geven(denk dan aan 2000 euro per maand of meer). Wil je nou meer dan dat? Ga dan voor meerdere blogs en eventueel ook Engelse blogs. Wij mensen die anders zij die hoop. Ben je op zoek naar vrijheid en je eigen ding doen? Dan zijn deze beroepen misschien wel voor jou. Ook een BBL opleiding is misschien een idee. Werken en leren tegelijkertijd. Wil je garant zijn van werk in de toekomst?. Ga dan voor helpende, helpende plus, verzorgende ig, sociaal werker of begeleider. Altijd werk en ook zeker geschikt voor mannen. Een gevoelige man met een hart voor de zorg? Wordt persoonlijk begeleider.

Werkloosheid is een complex (ik denk dat het minder complex is dan dat overheden het maken) maatschappelijk fenomeen dat door verschillende factoren kan worden veroorzaakt en beïnvloed. Het is belangrijk om op te merken dat er geen eenduidige verklaring is voor werkloosheid, aangezien het afhangt van verschillende individuele en structurele omstandigheden.

Economische factoren spelen een cruciale rol bij werkloosheid. Het conjunctuurbeleid, zoals de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt, de economische groei en de algehele gezondheid van de economie, kan werkloosheid beïnvloeden. In tijden van economische recessie of neergang zijn bedrijven vaak terughoudend om nieuwe medewerkers aan te nemen of kunnen ze gedwongen worden om werknemers te ontslaan, waardoor werkloosheid stijgt.

Technologische veranderingen hebben ook invloed op werkloosheid. Automatisering en de opkomst van geavanceerde technologieën kunnen sommige arbeidsintensieve banen overbodig maken. Werknemers met verouderde vaardigheden lopen het risico werkloos te raken als ze niet kunnen concurreren in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Onderwijsniveau en vaardigheden zijn essentiële factoren bij werkloosheid. Mensen met een laag opleidingsniveau hebben vaak beperkte toegang tot hoogwaardige banen. Daarnaast kunnen de vaardigheden die ze hebben, niet aansluiten bij de vraag van werkgevers. Investeren in onderwijs en training kan de werkloosheid verminderen door de arbeidsmarkt beter te laten aansluiten op de behoeften van de economie.

Geografische locatie kan ook van invloed zijn op werkloosheid. Sommige regio’s hebben meer economische kansen en banen dan andere. Mensen die in economisch achtergestelde gebieden wonen, kunnen moeite hebben om werk te vinden. Dit kan leiden tot structurele werkloosheid, waarbij mensen gedwongen worden te verhuizen of te pendelen voor werk.

Discriminatie speelt een belangrijke rol bij werkloosheid. Raciale, etnische, gender- en leeftijdsdiscriminatie kunnen ervoor zorgen dat bepaalde groepen mensen moeilijker toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Discriminatie op de werkplek kan resulteren in ongelijke kansen en behandeling, wat leidt tot werkloosheid onder minderheidsgroepen.

De gezondheid van een individu kan werkloosheid veroorzaken of verergeren. Fysieke en mentale gezondheidsproblemen kunnen het vermogen om werk te vinden en te behouden beperken. Werknemers met chronische ziekten of handicaps kunnen belemmeringen ondervinden bij het vinden van geschikte banen zoals we hierboven al aangeven. Deze mensen hebben ook echt op een baan, een baan wat past bij hun.,

Familieomstandigheden kunnen ook bijdragen aan werkloosheid. Bijvoorbeeld, ouders kunnen ervoor kiezen om thuis te blijven om voor hun kinderen te zorgen, wat kan leiden tot tijdelijke werkloosheid. Bovendien kunnen verplichtingen zoals mantelzorg verhinderen dat mensen fulltime werken.

De arbeidsmarkt zelf speelt een belangrijke rol in werkloosheid. Seizoensgebonden arbeid kan leiden tot perioden van werkloosheid wanneer er geen werk beschikbaar is. Daarnaast kan het soort banen dat beschikbaar is in een bepaald gebied, zoals tijdelijke banen of banen zonder voordelen, van invloed zijn op werkloosheid.

Werkloosheidsverzekering en sociale voorzieningen kunnen ook invloed hebben op werkloosheid. Soms kan de beschikbaarheid van uitkeringen mensen aanmoedigen om tijdelijk werkloos te blijven, in de hoop op betere kansen in de toekomst.

Kortom, werkloosheid is een complex verschijnsel dat wordt beïnvloed door een scala aan factoren, waaronder economische omstandigheden, technologische veranderingen, onderwijsniveau, geografische locatie, discriminatie, gezondheid, familieomstandigheden en de aard van de arbeidsmarkt. Het begrijpen van deze factoren is essentieel om effectieve beleidsmaatregelen te ontwikkelen om werkloosheid te bestrijden en economische kansen te vergroten voor alle individuen.

Previous articleIs de Universiteit niet gewoon te theoretisch voor de arbeidsmarkt? Sluit dit wel aan?
Next articleHoe verdiende Einstein zijn geld eigenlijk?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here