Wat is een finfluencer? Hoe wordt je er 1?

wat zijn finfluencers

Wat is nou een finfluencer? Het is trending, het is populair. Je ziet ze steeds meer voorbij komen. Ook vrouwen!

Een finfluencer is een influencer op financieel gebied. Hij of zij geeft advies, tips en meer. Net zoals wij doen op Carriere Tijd. Maar bij finfluencers gaat het echt puur om geld. Geld maken door te beleggen, te investerenmm te sparen etc.

Beleggingsexperts op social media, zogeheten finfluencers, zijn vaak niet neutraal, wordt nu in de media geschreven. Veelal is niet duidelijk met welk belang zij beleggingsproducten in podcasts, blogs of via Instagram, YouTube of Facebook aanprijzen. Er moet zwaarder toezicht komen op deze finfluencers. Maar is dat wel zo terecht?

Vaak hebben deze mensen veel ervaring, maar geen opleiding en zijn ze dus niet een echte financiele expert. Maar dit vinden wij niet helemaal waar. Wij hebben ook geen journalistieke of media opleiding, maar hebben wel een media bedrijf, veel content websites en zijn tekstschrijver. Het internet leert je tegenwoordig meer dan een online studie. Lullig, maar waar. Scholen lopen achter. Leraren lopen achter. Wij geven ook adviezen, adviezen gebaseerd op levenservaring.

Enkele bekende finfluencers zijn Puck van Landewe en Renee Lamboo. Ze hebben een uitgebreide site met tips en meer. Wij vinden het goed dat vrouwen anderen vrouwen empoweren en alles leren over financiële keuzes en tips meer voor belegggen etc. Het is namelijk niet alleen voor mannen. Uiteraard horen er riscio’s bij, maar is dat niet met alles?

Een finance blog beginnen is trending en je kan er veel geld mee verdienen. Mensen willen gewoon tips over geld. Dus doe er je voordeel mee.

Finfluencers leren je dingen die je vaak niet op school leert. Je wordt opgeleid tot werknemer, niet tot ondernemer. Uiteraard kan investeren verkeerd uitpakken. Maar wij zijn van het nemen van riscio’s. Met playing safe kom je zeker nergens en werk je tot je 67ste voor een baas.

Bron:Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here