Wat verdient een advocaat?

wat verdient een advocaat

Jij denkt eraan om Rechten te gaan studeren en om uiteindelijk advocaat te worden. Een lange studie, maar een advocaat verdient uiteraard wel goed. Dat is dan de beloning.

Het is een functie waarin je invloed hebt op een jarenlange gevangenisstraf of juist vrijspraak van een verdachte..Het is je missie is om een verdachte bij te staan en ervoor te zorgen dat hij of zij een eerlijk proces krijgt. Je bemiddelt, adviseert, onderhandelt en procedeert over juridische zaken.

Wat verdient een advocaat?

Dat is afhankelijk van de werksituatie. Er is namelijk een groot verschil tussen advocaten die zelfstandig werken of dat je in loondienst bent. Op basis van verschillende bronnen en schattingen is berekend dat een advocaat gemiddeld tussen de 150 en 250 euro per uur verdient. Zo: dat is niet mis!

Een advocaat heeft meestal niet genoeg klanten om 40 uur per week te werken voor dit tarief en werkt soms als pro deo advocaat. Hij krijgt dan geld van de overheid om personen bij te staan die geen advocaat kunnen betalen.

Een gemiddelde startende advocaat vaak begint op het minimumbedrag van de Orde van Advocaten en dat bedrag is iets boven de 2100 euro bruto per maand. Dat is dus een normaal bedrag. Dat hadden wij niet verwacht..

Kortom: een advocaat heeft een goed salaris, maar de enorme bedragen die hij volgens de media zou verdienen zijn erg overdreven.

Maar: we leven in 2021 en er zijn ook andere manieren om geld online te verdienen. Wat dacht je van affiliate marketing? Helemaal trendy tegenwoordig. Wil jij hier nou alles over leren? Bekijk dit dan eens. Je kan er ook rijk mee worden en het is een snellere weg (naja het kost ook wel een aantal jaar maar toch). Als jij geen studie type bent is dit de manier voor jou.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here