Wat verdient een ambtenaar nou eigenlijk? Lees het hier.

wat verdient een ambtenaar

Om te beginnen wat is een ambtenaar nou eigenlijk? Een ambtenaar is iemand die werkzaam is voor de overheid of een door de overheid beheerde dienst, zoals een burgemeester. Hij of zij dient een eed af te leggen om naar de grondwet, staatshoofd en in alle eerlijkheid het beroep uit te oefenen.

Er is ook een verschil in de arbeidsovereenkomst met andere beroepen. Een ambtenaar wordt vanuit de overheid vastgesteld en daarom is er geen tweezijdige arbeidsovereenkomst die vastgelegd moet

Wat verdient een ambtenaar?

Een beginnend ambtenaar heeft bij de overheid verschillende startsalarissen. Dat ligt aan de opleiding die van te voren genoten is en in welke branche men aan het werk gaat. Je verdient met een afgestudeerde HBO opleiding gemiddeld 2500 euro bruto per maand. Dit kan oplopen tot 2800 euro. Als WO afgestudeerde kan dit oplopen tot 3500 euro per maand.

Wanneer je meer ervaring hebt, kun je jezelf natuurlijk omhoog werken. Je gaat dan niet alleen in functie en verantwoordelijkheden vooruit, maar ook in het salaris. Een medewerker van de overheid kan uiteindelijk ongeveer € 2.800 – € 3.300 per maand verdienen. Not bad toch?

Klinkt een beroep als ambtenaar niks voor jou? Wat dacht je dan van online ondernemen? Geld verdienen met affiliate marketing? Met websites en content? Klinkt dit wel als wat voor jou? Bekijk deze cursus dan eens, succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here