Wat verdient een hovenier?

wat verdient een hovenier

Wat verdient een hovenier nou eigenlijk?

Jij wilt graag hovenier worden. Jij bent altijd bezig in de tuin en een mooie tuin aanleggen is helemaal jouw ding.

Het is voor iemand die van tuinieren houdt mogelijk om van zijn (of haar) hobby zijn werk te maken. Zeker in de mooie maanden van het jaar is het volop genieten van dit werk.

Het werk van de hovenier is erg verschillend. Het kan gaan om het aanleggen van een mooie tuin, maar het kan ook gaan om het onderhoud hiervan. Tuinen onderhouden, snoeien, het leggen van bestrating of het aanleggen van een gazon of kunstgrasveld. Je kan alle kanten op met dit beroep.

Maar dan: wat verdient een hovenier nou eigenlijk?

Als hovenier verdien je helaas geen vetpot.

Een hovenier verdient 900 euro als leerling of stagiaire tot ongeveer 2500 euro per maand. Het is afhankelijk van het aantal uren en ook van de complexiteit van het werk. Je kan ook als ZZP’er aan de slag gaan. Dan verdien je wel meer en kan je 30 tot 40 euro per uur vragen, maar daar komt ook wel meer bij kijken. Denk aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Lees hier meer over.

Wat verdient een hovenier? Geen vetpot dus helaas.

Heb jij hier nou helemaal geen zin in? Wil jij liever online ondernemen en geld verdienen door middel van affiliate marketing? Door middel van websites met content? Wat nu erg trending is. Bekijk deze cursus dan eens. Succes!

Bron: Google , Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here