Wat verdient een psycholoog? Lees gauw verder.

wat verdient een psycholoog

Wat verdient een psycholoog nou eigenlijk? Jij wilt graag psycholoog worden. Het lijkt jou het perfecte beroep voor jou, maar je wilt uiteraard ook weten wat je ermee verdient.

Om te beginnen, wat doet een psycholoog eigenlijk?

Samen met hoofdbehandelaar stel een behandelplan op voor de cliënt. Je adviseert, begeleidt een geeft therapieën om de cliënt van zijn of haar problemen af te helpen. Omdat je met een kwetsbare doelgroep werkt, zijn er strikte regels verbonden die cliënten moeten beschermen. 

Wanneer je dit beroep kiest, heb je verschillende richtingen die je kunt volgen. Zo is de een meer werkzaam in het bedrijfsleven en heeft de ander zich verdiept in de zorg en welzijn.  

Maar dan, wat verdient een psycholoog aan salaris?

Het startsalaris van een psycholoog ligt tussen de 3.000 en 3.500 euro per maand. Je bent pas begonnen en je hebt nog niet veel praktijkervaring. In dit stadium moet het doel zijn om jezelf zo goed en snel mogelijk te verbeteren.

Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, krijg je ook een hoger salaris. Een ervaren psycholoog heeft een salaris van 4.800 tot 6.400 euro per maand. Dit kan dus behoorlijk oplopen. En dat zijn bruto salarissen zonder 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkeringen. 

Je kan natuurlijk ook als zzp’er aan de slag. Als zzp’er kan je wel 100 euro per uur vragen. Dit kan dus behoorlijk oplopen! Wel moet je een hoop regelen als je als zzp’er aan de slag gaat. Wat dacht je van je inschrijven bij de KVK?

Heb jij hier nou allemaal geen zin in? Zie jij het niet zitten om lang te studeren en wil jij liever geld online verdienen door middel van websites en content? Dan is affiliate marketing misschien wel iets voor jou. Passief inkomen verdienen en een extraatje on the side. Neem gauw een kijkje hier. Hard werken en het geld komt vanzelf!

Wat verdient een psycholoog? Niet slecht dus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here