Wat zijn nou de populaire studies? Lees hier meer.

populaire studies

Wat zijn die populaire opleidingen van dit moment?

Er zijn altijd opleidingen die qua populariteit boven andere opleidingen uitstijgen. Dat heeft onder meer te maken met het uitzicht op een baan. Wat dat betreft is het een kwestie van vraag en aanbod. Opleidingen met beperkt uitzicht op een baan zijn wat dat betreft minder populair. Dat is onder meer af te lezen aan het aantal inschrijvingen voor opleidingen aan hogescholen en universiteiten. Een opleiding Taalwetenschap aan de universiteit kent bijvoorbeeld veel minder inschrijvingen dan een HBO opleiding Rechten of psychologie.

Rechten is altijd een populaire studie, maar andere populaire studies zijn geneeskunde, psychologie en criminologie (op WO niveau). Ja criminologie. Een interessante studie, maar de banenkans valt hartstikke tegen dus ik begrijp niet dat het zo populair is. Het is wel een interessante studie. Psychologie daarentegen is een goede opleiding. Er zijn altijd psychologen tekort, vooral GZ-psychologen. Ook steeds meer mensen zoeken naar hulp dus daar is altijd wel werk in te vinden.

Opleidingen voor leraar en opleidingen voor de zorg zoals Social Work worden ook steeds populairder. Er is daar gewoon altijd werk in te vinden dus het is ook wel logisch. Mensen willen iets studeren wat ze leuk vinden, maar ook wel waar uiteindelijk werk in te vinden is. Veel mensen kiezen voor maatschappelijk werk en willen iets betekenen voor andere mensen. Een mooi vak! Het verdient misschien niet het meeste, maar levert je veel voldoening op als je ervan houdt.

Naast deze drie populaire studies doen ook rechtsgeleerdheid en toegepaste psychologie (op HBO niveau) het goed.

Vind jij het moeilijk om te kiezen? Wil jij weten wat nou goed bij jou past? Bekijk dit artikel dan eens.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here