Whitney Wolfe Herd: self-made miljardair.

whitney wolf herd

Whitney Wolfe Herd: een self-made miljardair. Like what?!

Dat een bedrijf dat is opgericht door een vrouw naar de beurs gaat is zeldzaam. In het afgelopen jaar waren dit er drie en dan hebben we Bumble al meegerekend. Het was in ieder geval een goede move van Whitney Wolfe Herd. Bumble is een datingapp net zoals Tinder of Happn, waarbij vrouwen het voortouw nemen. Het grote verschil is dus dat nadat er een match is moeten vrouwen als eerste contact zoeken.

Deze app wist 2.2 miljard dollar binnen te halen door investeerders, waardoor Whitney op 31-jarige leeftijd miljardair is geworden. You go girl! Dit maakt haar niet alleen de jongste vrouwelijke self-made miljardair ter wereld, maar ook de jongste vrouwelijke CEO ooit in de Verenigde Staten die een bedrijf naar de beurs heeft gebracht.

Zelf werkte Whitney in de Marketing bij Tinder, maar verliet ze het team toen ze het management aanklaagde voor seksuele discriminatie en intimidatie. Ook beschuldigde ze het management ervan dat ze haar co-founder titel zouden hebben afgepakt. Volgens founder Justin Mateen zou een vrouwelijke co-founder “het bedrijf als een grap laten aanvoelen” en zou het bedrijf daardoor “in waarde verminderen”. Tinder liet toen weten geen schuld te bekennen, maar kort daarna verliet het management wel het bedrijf.

Maar Whitney zet gewoon door met Bumble en is dus inmiddels een miljardair.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here