Wie is er rijker Messi of Ronaldo?

wie is rijker messi of ronaldo

Wie is er nou rijker Messi of Ronaldo? Daar zijn veel mensen benieuwd naar.

Twee wereld voetballers. Maar wie is nou eigenlijk rijker anno bijna 2022?

Lionel Messi is misschien wel de beste voetballer die ooit op deze aardbol heeft rondgelopen, maar meningen verschillen uiteraard. In een uitgelekt contract staat dat Messi in vier jaar tijd meer dan €555 miljoen heeft ontvangen aan salaris. Dit bedrag is exclusief eventuele bonussen.

Volgens het blad Forbes is Messi miljardair en mag hij zich tweede voetballende miljardair ooit noemen. Hij zou 130 miljoen per jaar verdienen. Het voetbalsalaris en de gekoppelde bonussen zijn slechts een deel van Messi’s inkomen. Messi heeft miljoenencontracten bij Adidas, Samsung, Gatorade, Huawei, Lay’s, Mastercard, Pepsi, Gillette, Turkish Airlines, Hawkers en Ooredoo. Alleen al bij het Duitse sportmerk verdient hij elk jaar 15 miljoen. In 2019 werden zijn verdiensten uit sponsordeals geschat op 41 miljoen euro.

Christiano Ronaldo heeft volgens verschillende media inmiddels ook 1 miljard en is dus ook miljardair. Hij zou de eerste voetballende miljardair ooit zijn. De Portugees verdient bijna 40 miljoen euro per jaar door adverteren en het promoten van producten. Hij heeft 373 volgers op Instagram en kan dus meer dan een miljoen vragen voor 1 gesponsorde post. Maar vergis je niet: Ronaldo heeft veel volgers gekocht. Hoeveel precies is niet bekend. Maar het aantal volgers is niet in vergelijking met het aantal likes. Verder heeft hij onder meer een eigen onderbroekenmerk en een eigen aftershave. Genoeg inkomstenbronnen dus.

Volgens de media zijn beiden dus miljardair, maar we weten dit uiteraard niet zeker. Je kan de media niet altijd geloven.

Wie er dus rijker Messi of Ronaldo? Volgens het blad Forbes zijn beiden miljardair. Stay tuned!

Bron: Pureluxe &Manners , Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here