Wie is Manny khoshbin? Van dakloos naar multimiljonair.

manny khoshbin

Wie is Manny khoshbin? Een man die ging van dakloos naar multimiljonair. Dit hoor je vaker. Weer een inspiratie bron voor Carriere Tijd en voor alle ondernemers die vanaf 0 beginnen.

Manny Khoshbin (geboren op 14 januari 1971) is een in Iran geboren Amerikaanse ondernemer, investeerder, algemeen directeur, president en sociale media-persoonlijkheid uit Newport Coast, Californië.

Manny Khoshbin vertrok op zijn 14e samen met zijn vader, moeder, drie broertjes en zussen uit Iran naar de Verenigde Staten vanwege de oorlogsomstandigheden. Ondanks deze lastige overstap en een aantal flinke tegenslagen in de Verenigde Staten heeft hij zich toch goed kunnen herpakken.

Toen Khoshbin zestien werd was het legaal om in de Verenigde Staten te gaan werken. Dat deed hij toen als schoonmaker bij de K-markt waar hij $ 3,15 per uur verdiende. Vervolgens stuitte hij op een vacature bij een bedrijf in marketing en sales. Hij werd aangenomen en kreeg meteen een salaris van $ 500 per week. Binnen vier á vijf weken groeide hij uit tot de beste verkoper van het bedrijf. Iemand met ambities dus.

Op een avond liep hij met zijn vader langs eens markt, toen hij op het idee kwam om noten te kopen en te verkopen. Hij kocht allerlei noten op deze markt en begon ze te verkopen tegen een hogere prijs onder zijn eigen merknaam. Hij was indertijd slecht 18 jaar oud. Helaas stond er een tijdje later iemand van de volksgezondheid voor zijn deur met de boodschap dat hij zijn business moest gaan sluiten.

Gelukkig hij had wel een redelijk bedrag bij elkaar gespaard van rond de $ 20.000 dollar. Zijn vader vertelde hem dat hij dan een tankstation kon kopen die te koop stond en dat hij daar misschien wel goed geld kon verdienen. Hij huurde iemand in om dat te regelen, die hem vervolgens oplichtte, waardoor hij weer helemaal overnieuw kon beginnen.

Van de bodem naar de top

Manny Khoshbin gaf echter niet op. In plaats daarvan omringde hij zich met veel succesvolle mensen. Iets waar hij veel kennis van opdeed. Een van deze kennissen bood Khoshbin uiteindelijk aan om voor zijn hypotheekbedrijf te gaan werken. Hij werkte 5 tot 6 maanden voor hem en daar leerde hij hoeveel geld je uit leningen kunt halen. Toen begon hij zijn eigen bedrijf rond hypotheken, maar hij had er niet genoeg geld voor. Tot hij een welgesteld iemand ontmoette die zijn plan wel zag zitten. Ze gingen samen in zaken en door overal in te investeren konden ze veel geld verdienen.

Inmiddels investeert hij in vastgoed bij zijn eigen bedrijf  “The Khoshbin Company” gevestigd in Orange Country and the rest is history.

Het vermogen van deze man?

Khoshbin heeft zo,n $ 250 miljoen vermogen en dat heeft hij helemaal zelf gedaan (naja wel wat hulp van de juiste mensen die hij heeft ontmoet).

Zo zie je maar. Het zit allemaal in ambities en doorzettingsvermogen. Slimme keuzes maken etc. De juiste mensen ontmoeten en blijven dromen en geloven.

Bron: Pure Luxe, Image: Flickrr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here