Vermogen Art Rooijakkers. Benieuwd? Lees het hier.

He art, its art! Wie is deze man en wat is zijn vermogen in 2024? Lees gauw verder.

Wie is Art Rooijakkers?

Geboren op 26 augustus 1976 in Aalst, een idyllisch dorpje in Noord-Brabant, begon Art zijn leven als een typische Brabantse jongen.

Art haalde zijn VWO diploma op het Augustinianum te Eindhoven. Na een afgebroken studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, studeerde Rooijakkers aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Zijn televisiecarrière begon bij de actualiteitenrubriek NOVA waar hij als jongste verslaggever ooit onderwerpen maakte over binnen- en buitenland. Verder werkte Art als verslaggever bij de lokale Amsterdamse stadsomroep AT5.Maar de radiomicrofoon was niet genoeg voor deze man met grootse dromen. Hij klom op naar de nationale televisie,

In 2011 was Art Rooijakkers de winnaar van het elfde seizoen van Wie is de Mol? In datzelfde jaar tekende hij een contract bij de AVRO om meerdere programma’s te presenteren. Het eerste programma was de special Zooo Moslim op Nederland 3.Vanaf september 2011 presenteert Art samen met Gerard Ekdom het avonturenspel Fort Boyard.

Vanaf januari 2012 presenteerde hij het AVRO-programma Wie is de Mol?, als opvolger van Pieter Jan Hagens.

In 2013 wint Rooijakkers de Gouden Televizer-Ring voor Wie is de Mol?. Tevens was hij genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster Man.Ook het jaar erna wordt hij genomineerd voor de Zilveren Televizer Ster Man, maar wederom gaat de prijs naar iemand anders.  Met Wie is de mol jr.? is hij dat jaar genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Begin 2014 maakt hij samen met Leon Verdonschot en Erik van Bruggen een documentaire over de eerste Zuid-Afrikaanse tour van Bruce Springsteen: “High Hopes in South Africa”. De film wordt in verschillende landen uitgezonden en staat op youtube.

Zomer 2014 won hij het tv-programma De Slimste Mens door in de finale Erik Dijkstra te verslaan. Zo werd hij na Arjen Lubach, Pieter Derks en Owen Schumacher de vierde winnaar sinds het programma op NPO 2 wordt uitgezonden.

6Hij presenteert veel diverse programma’s en doet het erg goed.

Met zijn warme persoonlijkheid en veelzijdige talenten blijft Art een van de meest geliefde figuren op de Nederlandse televisie..

Waar heeft Art Rooijakkers zijn vermogen mee verdiend en hoe rijk is hij?

Hij heeft gewerkt in loondienst, maar ook als zzp’er. Hij heeft namelijk ook zijn weg gebaand als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). Denk aan zijn werk als documentairemaker en reisverslaggever, waarbij hij zijn passie voor avontuur omzette in financiële winst.

Naar schatting volgens het web bedraagt het vermogen van Art Rooijakkers zo’n 2,5 miljoen euro. Niet gek toch en dat met televisie. Je kan dus zeker wel rijk worden met presenteren en documentaires maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here