Hoe hoog is de gemiddelde studieschuld in 2023?Lees het hier.

vermogen hugo de jonge

Oh oh wat een tijden. Geld, het gaat de laatste tijd veel over geld. Voor veel mensen tegenwoordig is geld nu een issue.

Eerst corona, nu de inflatie en de schulden lopen op voor veel mensen.

Ook voor studenten.

Studeren is duur. Dat weten we inmiddels. Daarom geven wij tips en meer over besparen, studies en beroepen en ondernemen. Het is belangrijk dat je de juiste studie kiest en niet 2 studies hoeft te doen. Is de UNI eigenlijk wel zo nodig?! Wat heb je er aan in het bedrijfsleven? De wereld is praktisch..de meeste banen zijn praktisch.

Wat is de gemiddelde studieschuld in 2022?

Als je gaat studeren, is de kans nu eenmaal groot dat je schulden krijgt. Zo was de gemiddelde studieschuld begin 2022 15.900 euro (volgens het CBS). Dit komt allemaal door het nieuwe leenstelstel in 2015. Sindsdien zijn de schulden behoorlijk gestegen. Steeds meer studenten hebben schulden. Begin 2022 hadden 1,6 miljoen mensen een studieschuld. Dat zijn dus veel mensen. De meeste mensen met een schuld zijn tussen de 20 en 30.

Maar wist je al…

Dat een studieschuld niet alleen gewoon vervelend is, maar ook gevolgen kan hebben voor de maximale hypotheek bij het kopen van een woning. Geldverstrekkers hebben nu de mogelijkheid om gegevens rond studieschulden op te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Je wil toch gaan studeren want je hebt dat papiertje nodig voor je ideale baan.

Of toch niet? Is een diploma niet gewoon hartstikke achterhaalt? Gaat het anno bijna 2023 niet om persoonlijkheid en ambities?

Of wil jij liever voor jezelf beginnen? Lees dan onze artikelen over overnemen. Hier heb je geen diploma voor nodig. Alleen wat investeringsgeld..

Previous articleVermogen Trijntje Oosterhuis 2023. The woman is back! Benieuwd?
Next articleHet vermogen van Humberto Tan anno 2023.. Hoe rijk is hij? Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here