Wat is het gemiddelde maandsalaris van een kamermeisje?

gemiddeld salaris kamermeisje

Het gemiddelde salaris van een kamermeisje. Is dit iets voor jou? Wil jij graag weten wat je dan eigenlijk verdient? Zie jij jezelf wel werken als kamermeisje of misschien wel als kamerjongen , dat kan natuurlijk ook.

Werken als kamermeisje in Nederland. Wat is een kamermeisje eigenlijk en wat doe je precies? Even in het kort: een kamermeisje of in sommige gevallen kamerjongen, vaak ook aangeduid als “housekeeping”, is een persoon die belast is met het opruimen en schoonmaken van een hotelkamer. Dit schoonmaken gebeurt meestal tussen 10.00 en 15.00 uur wanneer de gasten gewoonlijk afwezig zijn.

Salaris kamermeisje verschilt per regio:

Wist je dat het salaris in de housekeeping niet overal hetzelfde is? Via een kleine research kwamen we erachter dat er in Zuid-Holland veel meer wordt verdiend dan in andere provincies. Het gemiddelde salaris ligt daar op € 3.000,-. bruto per maand.

Het loon ligt het laagst in Drenthe. Als kamermeisje krijg je daar maandelijks € 1.675,-. op je rekening bijgeschreven. Het gemiddelde salaris van een kamermeisje ligt gemiddeld tussen de in 2024 tussen de € 2.350 en € 2.800 bruto per maand. Dat is dan wel gebaseerd op een 40-urige werkweek en vaak werkt een kamermeisje parttime. Het is dus helemaal niet zo slecht en vergelijkbaar met helpende en zorgassistent banen.

De taken van een kamermeisje:

Je hebt geen opleiding nodig voor deze job. Dus het is best een populaire baan. Toch moet je housekeeping ook zeker niet onderschatten. Het is fysiek zwaar, je moet heel secuur zijn, en je hebt te maken met flinke tijdsdruk. .Net zoals zorgassistent of ADL assistent zijn dit vaak de zwaardere banen waar je dus geen diploma voor nodig hebt.

Alles moet er perfect uitzien voordat de vakantiegangers inchecken.  Daarnaast moet je absoluut geen smetvrees hebben. Als hotel huishoudster zorg je ervoor dat de bedden en handdoeken worden verschoond, en daarvan wil je liever niet weten wat er allemaal mee uitgespookt is. Ook ben je vaak als kamermeisje verantwoordelijk voor het schoonmaken van de algemene ruimtes in een hotelHierbij moet je denken aan de gangen en de lobby van het hotel.

Competenties die je nog meer moet bezitten zijn: social vaardig, je werkt tenslotte in een team, stressbestendig en verantwoordelijkheidsgevoel.

Iets voor jou? Solliciteer dan nu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here