Dit zijn de vijf beste bijbaantjes voor studenten. Op zoek naar werk?

Op zoek naar een leuk bijbaantje als student? Dan is dit artikel voor jou..Wij zijn er ook voor studenten die nog op zoek zijn naar de juiste studie en graag wat willen bijverdienen in de vorm van een bijbaan. Ook na het afstuderen zijn we er voor jou.

Als student wil je graag goed bijverdienen, maar je wilt ook vaak een leuk bijbaantje wat bij je past. Wij geven enkele tips voor de beste bijbaantjes voor studenten en waar je wat verdient. Je kan natuurlijk ook voor een bijbaan in de zorg gaan als je bijvoorbeeld een zorgstudie volgt, maar dit zijn de beste bijbanen die makkelijk te krijgen zijn.

1. Bijles geven

Als je passie en talent hebt voor een bepaald vak, kan bijles geven een hele goede optie voor je zijn! Het fijne aan het geven van bijles is dat je vaak zelf je uren kunt indelen. Soms moet je van tevoren dingen voorbereiden, maar dit ligt helemaal aan het vak en jouw student. 

Je kunt gaan werken bij een bedrijf dat bijlessen verzorgt, maar je kunt ook zelf een advertentie online zetten waardoor ouders en/of studenten jou kunnen vinden. Bijles geven kan natuurlijk ook vaak online, waardoor het nog minder tijd kost! Ook kan je bijvoorbeeld denken aan het geven van tentamentraining, zowel voor de middelbare school als voor universiteitsstudenten.

Eisen hiervoor zijn wel vaak dat je minimaal een 7 of 8 moet staan voor dat vak. Het uurloon van bijles geven hangt erg af van jouw ervaring en opleiding, maar vaak verdien je als student zo’n 10 euro per uur voor een vak op basisschoolniveau en tot 20 euro per uur voor een vak op vmbo-, havo- of vwo-niveau. .

2. Oppassen

Lijkt de flexibiliteit en het loon van bijles geven jou wel wat, maar de baan zelf niet? En houd je ook nog van kinderen? Misschien is oppassen dan wel wat voor jou! Vaak kun je met oppassen ook zelf beslissen wanneer je wel of niet werkt in overleg met het gezin. Je loon stem je vaak af met het gezin, en wordt vaak hoger als je meer ervaring hebt. 

Ook met oppassen kun je ervoor kiezen om je aan te melden op een platform en hier op zoek te gaan naar gezinnen, of je doet het via via of plaatst een advertentie. Het is natuurlijk belangrijk om van tevoren kennis te maken met het gezin en goed af te spreken wat er van je verwacht wordt, hoeveel je betaald krijgt en hoe vaak je gaat werken. Ook moet je natuurlijk zorgen dat je een goede klik hebt met het kind of de kinderen anders wordt het voor niemand leuk. Maar soms komt de klik later pas. Het uurloon kan erg verschillen per gezin en je ervaring, maar in 2024 verdient een oppas in Nederland gemiddeld €10/12 per uur per kind.

3. Honden uitlaten

Voor de echte dierenvrienden onder ons kan honden uitlaten het perfecte bijbaantje zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aanbieden om de hond van je buren voor een vergoeding dagelijks of wekelijks uit te laten. Ook kun je je als student aanmelden bij verschillende bedrijven, zoals bij hondenoppas. Soms zijn er ook opties om meerdere honden tegelijk uit te laten. Zo blijf je actief bezig en bevind je je onder de liefste hondjes!

De vergoedingen voor honden uitlaten liggen gemiddeld op 5 euro per hond per uitlaatronde. Dit klinkt misschien als niet heel veel, maar als je 3 keer per dag een kwartiertje wandelt, verdien je toch vijftien euro. Loop je langer of pas je een hele dag op een hond op? Dan liggen de lonen vaak hoger. 

4. de Horeca

Werken in de horeca kan overal en is altijd goed. Het loon is geen vetpot, maar de fooien kunnen erg aantikken mocht je een goede vriendelijke serveerster zijn;) Je kan in een kiosk werken, maar ook in een lunchroom, restaurant of bar. Het salaris hangt vaak af van de soort zaak. Veel studenten verdienen geld bij in hun studententijd in de horeca. Nog altijd populair, nu ook de lonen stijgen.

5. Schoonmaken 

Is jouw kamer altijd helemaal netjes en weet jij hoe je alle beetjes stof weg kan krijgen? Mij niet gezien..Niet mijn ding. Als schoonmaken jouw roeping is, is het natuurlijk alleen maar mooi als je hier ook wat mee kan verdienen. Op veel verschillende plekken zoeken ze vaak schoonmakers. Zo kan je bijvoorbeeld schoonmaken in een winkel, een school of bij iemand thuis. Heb je ook nog passie voor de zorg? Schoonmaken in de zorg verdient goed en is bovendien dankbaar werk. Er is altijd werk in de zorg te vinden, ook als bijvoorbeeld zorghulp of zorgassistent.

Om bij mensen thuis schoon te maken kun je je bijvoorbeeld aanmelden op hulpstuident of een advertentie van jezelf online zetten oip Facebook of Marktplaats. Vaak komt hier nog wel bij dat je dan ook een praatje moet maken en gezelschap moet zijn voor de mensen bij wie je schoonmaakt. Dit moet je dus wel echt liggen. Denk dus aan een spelletje doen of een kopje koffie. Studenten die schoonmaken bij mensen thuis hebben gemiddeld een uurloon tussen de 10 en 14 euro. Best oke dus!

Weet jij nog de ideale studenten bijbaan? Laat het ons weten! [email protected]

Kijk ook eens hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here