Iedereen houdt van doekoe, iedereen houdt van geld. Maar maakt het nou eigenlijk gelukkig in 2024?

maakt geld gelukkig

De grote vraag: maakt geld nou eigenlijk gelukkig?

De maatschappij in 2024 draait vooral om geld. Geld, geld, geld. Maar al die mensen die veel geld hebben (denkt bijvoorbeeld aan de Kardashians). Zijn die nou echt gelukkig? Ze ogen anders niet echt gelukkig. Wat moet je ook met zoveel geld en zoveel luxe? Wat dacht je van anderen helpen? Andere mensen die graag gezien willen worden met hun talent. Vaak geeft dit mensen voldoening.

Keer op keer komt uit onderzoek naar voren dat geld niet gelukkig maakt, maar toch blijven mensen met de vraag zitten. Uit onderzoek blijkt dat rijke mensen niet gelukkiger zijn dan mensen met een gemiddeld inkomen.

Geld voorziet ons in onze basisbehoeftes. We kunnen pas fijn leven als we voldoende voedsel kunnen kopen, een dak boven ons hoofd hebben en we ons kunnen verplaatsen. Dat is natuurlijk ook vrij logisch.

Materiale zaken maken vaak gelukkig, maar dan van korte duur. Het lijkt heel even zo: “kijk mij eens met mijn nieuwe Gucci tas of dope Balenciaga schoenen” maar iets nieuws went heel snel. Deze wet van gewenning aan positieve dingen noemen we “hedonische adaptatie“. Je lijkt dus heel even gelukkiger, maar al heel snel zak je terug naar je gewone level van happiness. Je hebt steeds meer nodig om weer gelukkig te worden. Sommige mensen zijn dan ook koopziek, omdat ze dan steeds weer die kick voelen van het kopen, maar dat geluk is van tijdelijke duur. Ze zeggen ook wel eens: “More Money, More problems”.

Geluk komt van binnenuit

Geluk komt uit jezelf. Geluk zit in jezelf. Ben jij gelukkig met jezelf? Ben jij gezond? Heb jij liefdevolle mensen om je heen? Heb je een man of vrouw die echt van je houdt? Hoe kijk jij naar de wereld? Geluk van binnenuit is langdurig, constant en dieper en heeft eigenlijk niks te maken met geld.

Materiale zaken maken vaak even gelukkig en daarna ben je steeds op zoek naar meer.

Maakt geld dus gelukkig? Vaak even, maar dit zakt snel weer af. Ga voor innerlijke geluk en inner peace!

Geld is zeker wel belangrijk, ook in 2024 en ook in de toekomst, maar het is zeker niet alles.

Bron: bedrock, Beeld: Unsplash

Previous articleFinanciele vrijheid is populair in 2024.
Next articleMeer omzet voor jouw bedrijf door middel van online marketing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here