Op zoek naar vrijheid op het werk? Dan zijn dit de beroepen voor jou.

Zoek jij naar vrijheid in je werk? Niet de hele dag met collega’s waar je misschien helemaal geen zin in hebt op kantoor, maar gewoon je eigen ding doen? Dan zijn er een aantal beroepen geschikt voor jou.

1.Ambulante begeleider

Oke, je moet misschien wel af en toe je gezicht naar laten zien op kantoor en ook administratie doen zoals rapporteren en zorgplannen maken, maar in principe ben je gewoon in de wijk bij je cliënten. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook gehandicapten, mensen met een beperking of GGZ problematiek. Je begeleidt deze in hun thuissituatie. Hierdoor ben je niet echt op een kantoor. Je kan je eigen agenda maken, tijden indelen en je hebt dus veel vrijheid. Het is een populair beroep. Lees hier meer over dit beroep en welke opleiding je hiervoor moet volgen.

2. Helpende plus of Verzorgende IG in de wijk

Ook bij dit beroep in de zorg heb je veel vrijheid. Dat wordt vaak vergeten. Hou jij niet van kantoor werk, maar ga jij liever met mensen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of ze verzorgen? Je gaat naar de clienten toe in de wijk (vaak thuiszorg), maar het kan ook als zzp’er en helpt de clienten zelfstandig. Dit zijn dus zorg beroepen en is dus eigenlijk ook ambulant, maar dan meer gericht op verzorging, aankleding, douchen, steunkousen, medicatie etc. Dit kan uiteraard ook op een lokatie. Het kan ambulant als op lokaties.

3.Freelancer/zzp’er

Als freelancer kun je werken in verschillende vakgebieden, zoals schrijven, grafisch ontwerp, webontwikkeling, fotografie en meer. Je hebt de flexibiliteit om je eigen klanten te kiezen, je eigen tarieven te stellen en je werkschema aan te passen aan je behoeften.

4.Blogger/influencer

Helemaal trending tegenwoordig. De bloggers zijn wat uit, maar verdienen ook nog steeds hun geld van waar ze maar willen. Dit kunnen dus ook reisbloggers zijn. Met een Nederlands blog wordt je niet snel rijk, maar met een internationaal Engels blog/online magazine kan het aardig oplopen. Ook zijn er veel mensen die tegenwoordig leven van hun Instagram, Youtube of TikTok account. Een hele nieuwe online wereld is gaande en geeft je veel vrijheid.

5. Schrijver/Auteur

Schrijvers hebben de vrijheid om fictie, non-fictie, poëzie en meer te creëren. Ze kunnen hun eigen ideeën verkennen en een unieke stem ontwikkelen in hun geschreven werk. Dit doen ze natuurlijk in hun eigen tijd en dit kan thuis, maar ook ergens anders. SOmmige mensen hebben hier hun leven van gemaakt.

6.Personal Trainer

Als personal trainer heb je de vrijheid om individuen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Je kunt aangepaste trainingsplannen maken en je eigen benadering van gezondheid en welzijn bevorderen. Je kan je eigen schema/agenda maken en je werkt vaak alleen. Je zit niet saai op kantoor etc. Een leuk beroep vooral voor mannen.

Het is belangrijk op te merken dat vrijheid in een beroep ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Veel van deze beroepen vereisen hard werken, zelfdiscipline en het vermogen om zelfstandig te werken. Het is aan jou om de juiste balans te vinden tussen vrijheid en het bereiken van professionele doelen.

Ik zeg ga voor ambulante begeleiding functieof helpende plus of verzorgende IG, werk in een wijkteam en doe lekker je eigen ding!Geen gedoe en geroddel met collega’s op kantoor.

Previous articleJouw bedrijf online een boost geven met behulp van SEO? Zo doe je dat!
Next articleDe baan van de toekomst? 6 Redenen om voor een ICT opleiding te kiezen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here