Op zoek naar vrijheid op het werk? Dan zijn dit de beroepen voor jou.

Ben jij het type dat van autonomie houd op je werk? Niet de hele dag met collega’s zijn waar je misschien helemaal geen zin in hebt op kantoor, maar gewoon je eigen ding doen? Je eigen agenda/tijden indelen, misschien ook avonden of nachten werken etc. Afwisseling, uitdaging en vrijheid.,

Dan zijn er een aantal beroepen geschikt voor jou.

1.Ambulante begeleider

Je zal wel af en toe je gezicht laten zien op kantoor en ook administratie moeten doen zoals rapporteren en zorgplannen maken, maar in principe ben je gewoon in de wijk bij je cliënten. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook gehandicapten, mensen met een beperking of GGZ problematiek. Je begeleidt deze in hun thuissituatie. Hierdoor ben je niet echt veel op een kantoor. Je kan je eigen agenda maken, tijden indelen en je hebt dus veel vrijheid. Het is een populair beroep. Lees hier meer over dit beroep en welke opleiding je hiervoor moet volgen. Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die zich wel veel op kantoor vinden en minder graag in de wijk zijn of bij de clienten thuis.

2. Helpende, helpende plus of Verzorgende IG in de wijk

Ook bij dit beroep in de zorg heb je veel vrijheid. Dat wordt vaak vergeten. Hou jij niet van kantoor werk, maar ga jij liever met mensen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of ze verzorgen? Je gaat naar de clienten toe in de wijk (vaak thuiszorg). Dit zijn dus zorg beroepen en is dus eigenlijk ook ambulant, maar dan meer gericht op verzorging, aankleding, douchen, steunkousen, medicatie etc. Dit kan uiteraard ook op een lokatie. Het kan dus zowel ambulant als op lokaties. Maar het geeft je wel de vrijheid om niet de hele tijd met collega’s te zijn en alleen op een kantoor.

3.Freelancer/zzp’er

Als freelancer kun je werken in verschillende vakgebieden, zoals schrijven, grafisch ontwerp, webontwikkeling, fotografie en meer. Je hebt de flexibiliteit om je eigen klanten te kiezen, je eigen tarieven te stellen en je werkschema aan te passen aan je behoeften. Je kan werken vanuit huis, in een koffiezaakje of op een flexplek.

4.Blogger/influencer

Helemaal trending tegenwoordig. De bloggers zijn wat uit, met name de personal bloggers. Bloggers verdienen online dus dit beroep is ook vanuit waar je maar wilt. Dit kunnen dus ook reisbloggers zijn die de wereld rondreizen. Met een Nederlands blog wordt je niet snel rijk, maar met een internationaal Engels blog/online magazine kan het aardig oplopen. Ook zijn er veel mensen die tegenwoordig leven van hun Instagram, Youtube of TikTok account. Een hele nieuwe online wereld is gaande en geeft je veel vrijheid. Je kan dit overal ter wereld doen, thuis, in de nacht etc. Veel vrijheid dus.

5. Schrijver/Auteur/journalist

Schrijvers en journalisten hebben vaak ook veel vrikheid. Ze kunnen hun eigen ideeën verkennen en een unieke stem ontwikkelen in hun geschreven werk. Dit doen ze natuurlijk in hun eigen tijd en dit kan thuis, maar ook ergens anders. Soms misschien wel op een kantoor. Maar ook dit beroep geeft veel vrijheid. Sommige boekenschrijvers werken maandenlang s’nachts aan een boek en dan weer een half jaar niet.

6.Personal Trainer

Als personal trainer heb je de vrijheid om individuen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken. Je kunt aangepaste trainingsplannen maken en je eigen benadering van gezondheid en welzijn bevorderen. Je kan je eigen schema/agenda maken en je werkt vaak alleen. Je zit niet saai op kantoor en bent niet echt met collega’s. Een leuk beroep zowel voor mannen als vrouwen.

Het is belangrijk op te merken dat vrijheid in een beroep ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Veel van deze beroepen vereisen hard werken, zelfdiscipline en het vermogen om zelfstandig te werken. Het is aan jou om de juiste balans te vinden tussen vrijheid en het bereiken van professionele doelen.

Ben jij geen kantoormens of misschien niet zo’n teamspeler? Geen probleem dus!

Previous articleJouw bedrijf online een boost geven met behulp van SEO? Zo doe je dat!
Next articleDe baan van de toekomst? 6 Redenen om voor een ICT opleiding te kiezen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here