Vijf tips om carrière te maken in 2024. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

carriere maken in 2023

Jij wil graag carrière maken in 2024? Dat kan!

Hier 5 tips voor die carriere:

1.Solliciteer onderweg met mobiele applicaties.

De mogelijkheid om te solliciteren via een mobiele app is een voordeel waar moderne werkzoekenden van kunnen profiteren. Vele apps maken zoeken en solliciteren vanaf je telefoon moeiteloos. Solliciteer notificaties houden je op de hoogte door je te laten weten wanneer uw sollicitatie is beoordeeld, en met één tik op solliciteren kunt je jouw profiel altijd en overal indienen voor vacatures.

2.Bereid je voor op meer video-interviews

Telefonische screening is standaard voor recruiters, maar veel werkgevers kiezen voor virtuele interviews tijdens elke stap van het aanwervingsproces. Hoewel sommige mensen goed gedijen tijdens persoonlijke interviews, heeft een ontmoeting via videochat ook zijn voordelen.

Als het bedrijf niet past, bespaar je jezelf een reis naar hun kantoor, en het maken van aantekeningen voor gesprekspunten is gemakkelijker. Bereid je volgende video-interview voor door je ruimte voor te bereiden en antwoorden op mogelijke vragen van tevoren te oefenen.

3.Is flexibel werken iets voor jou?

Moderne werknemers beginnen van hun werkgevers te verwachten dat ze op afstand en in hybride situaties kunnen werken of ze zoeken een organisatie die dat toestaat. Het aanbieden van flexibele werklocaties vergroot de talentenpool waaruit werkgevers kunnen kiezen en kan zorgen voor een betere balans tussen werk en privé voor werknemers.

4.Optimaliseer je eigen cv

Werkgevers en executive search bureaus kunnen grote hoeveelheden sollicitaties ontvangen, dus gebruiken ze softwareprogramma’s om cv’s en sollicitaties te filteren op specifieke trefwoorden en criteria die aan hun eisen voldoen. Je kunt jouw cv optimaliseren door te verwijzen naar de woorden uit de vacaturetekst. Kijken welke termen en trefwoorden werkgevers gebruiken in de functiebeschrijvingen kan je sollicitatie hoger doen uitkomen in hun filtersysteem waardoor je sneller een headhunter aan de lijn hebt die je een baan wil aanbieden.

5.Houdt je cv eenvoudig en schoon

Ongeveer 75% van de recruiters gebruikt een wervings- of applicant tracking-systeem in het wervingsproces. Als je naar een baan solliciteert, moet je cv geschikt zijn voor het Applicant Tracking System (ATS), zodat je cv een kans maakt om bij de recruiter terecht te komen. Het ATS scant je cv automatisch op trefwoorden waarna de werkgever op zoek is. Je cv moet gemakkelijk te scannen zijn voor zowel het ATS als de recruiter. Als je cv goed is opgemaakt en je referenties overeenkomen met de functieomschrijving of deze overtreffen, word je gezien als een topkandidaat. Vermeld alle relevante opleidingen en trainingen. Dit omvat alle certificaten die je hebt behaald. Vermeld de vaardigheden waarover je beschikt en wat je voor het bedrijf kunt betekenen. Voeg ook duidelijke, beknopte en gemakkelijk leesbare beschrijvingen van jouw ervaring toe. 

Previous article5 tips om je zoektocht naar een baan in 2024 te verbeteren
Next articleHet vermogen van Gregory van der Wiel in 2024. Lees het hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here