Carrière Tijd is gericht op carrière maken, maar dat is een breed begrip. Wij helpen jou het juiste pad te kiezen. De juiste studie, het juiste beroep, maar wij helpen ook bij ondernemen. Misschien past ondernemen meer bij jou en hou jij van vrijheid en je eigen ding doen. Wij geven tips, advies, tools en meer vanuit onze ervaring, maar ook vanuit die van anderen.
Welke website moet je nou kennen als je meer wilt weten over carriere maken? (en wat zijn dan eigenlijk onze concurrenten;)). Elk bedrijf heeft concurrenten, maar dat betekent niet dat je ook wel eens je concurrenten mag benoemen.
Een onderzoekje naar andere leuke carrière websites met betrekking tot werk, ondernemen en meer.
NationaleBeroepengids.nl is sinds 2010 hét startpunt voor beroepsinformatie, inspiratie en uitdaging om het beroep te kiezen dat echt bij je past. Naast uitgebreide informatie over beroepen bieden zij ook tools aan, zoals een beroepskeuzetest, omschoolwijzer en baansuggestie, om jou te helpen de juiste beroeps- of omschoolkeuze te maken. Een handige informatieve website!
Carrièretijger biedt mensen de informatie en inspiratie die ze nodig hebben om hun loopbaan te sturen. Zoek de opleiding die bij je past. Bereid je voor op studeren in het hbo. Of vind het beroep waar je nog niet van kon dromen toen je klein was, omdat je nog niet wist dat het bestond, aldus carrieretijger.nl.
Intermediair is hét work-life platform dat hoogopgeleiden prikkelt in hun werkende leven door hen te inspireren en uit te dagen om niet stil te staan, maar juist te blijven groeien. Met verrassende artikelen, de beste tips, podcasts, interviews met inspirerende professionals en de mooiste carrièrekansen helpen wij hoogopgeleid Nederland de juiste keuzes te maken in hun werkzame leven, aldus de website. Ze bieden niet alleen inspirerende artikelen/blogs, maar ze zijn ook een vacaturebank met universitaire en hbo vacatures. De carrière website voor hoogopgeleiden.
4. Deondernemer
Uiteraard vooral gericht op de ondernemers. Dagelijks arbeidsvitaminen voor het MKB, ondernemers en zakelijke beslissers. Informatief, realistisch, en inspirerend.Het laatste ondernemersnieuws vind je hier.
5. CareerBuilder
Een website die werkzoekenden helpt bij het vinden van de juiste baan door vacatures te plaatsen en tips te geven over het schrijven van een cv en sollicitatiebrief. Ze zijn dus meer dan een vacaturebank en geven ook tips en advies.
6. Glassdoor
Een website die salarisgegevens, bedrijfsrecensies en vacatures verzamelt om sollicitanten te helpen bij het vinden van hun ideale werkplek. De site biedt miljoenen mensen de nieuwste vacatures, in combinatie met een groeiende database van bedrijfsbeoordelingen, salarissen en vragen, voordelenbeoordelingen, kantoorfoto’s en nog veel meer. In tegenstelling tot andere vacaturesites wordt alle informatie op onze site gedeeld door degenen die een bedrijf het beste kennen – de werknemers. Een goed iniatief en een goede website!
Uiteraard hebben vele vacaturesites ook blogs en advies. Denk aan Randstad, Young Capital, Indeed en het zakelijke netwerkplatform LinkedIn. Ook de redactie van LinkedIn maakt artikelen met betrekking tot carriere maken.